News

Primăria Capitalei a cedat. “București Pride” 2021 se va organiza pe Calea Victoriei. Pot participa maxim 500 de persoane

Primăria Capitalei a acceptat după mai multe discuții ca marșul "Bucharest Pride" să se desfășoare pe Calea Victoriei.
09.08.2021 | 17:15
Primaria Capitalei a cedat Bucuresti Pride 2021 se va organiza pe Calea Victoriei Pot participa maxim 500 de persoane
ADVERTISEMENT

Primăria Capitalei și Asociația ACCEPT s-au înțeles. Marșul “Bucharest Pride” 2021 se va organiza sâmbătă, 14 august,  pe Calea Victoriei. La eveniment pot participa maximum 500 de persoane.

Primăria refuzase inițial cererea. Și asta pentru că în weekend pe Calea Victoriei este zonă pietonală unde se adună foarte multă lume și era imposibil organizarea în același timp a două evenimente.

ADVERTISEMENT

Primăria Capitalei a cedat. “București Pride” 2021 se va organiza pe Calea Victoriei

Primăria Capitalei a cedat în final și Marșul “Bucharest Pride” 2021 se va organiza pe Calea Victoriei în data de 14 august.

În acea zi, Calea Victoriei nu va mai fi transformată în zonă pietonală, așa cum se întâmplă la fiecare final de săptămână.

ADVERTISEMENT

S-a luat această decizie pentru ca zona să nu fie prea aglomerată, dar și pentru a evita posibilele riscuri pentru cei care vor participa la paradă. Primăria Capitalei a anunțat că luni, Comisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice din București a aprobat organizarea marșului “Bucharest Pride” pe Calea Victoriei.

Evenimentul este organizat de Asociația ACCEPT. Nu pot participa mai mult de 500 de persoane.

“Având în vedere faptul că organizarea a două evenimente, în același timp, poate genera riscuri de siguranță conform organelor de specialitate, dar și contextul pandemic în care ne aflăm, proiectul Străzi deschise va fi suspendat sâmbătă, 14 august.

ADVERTISEMENT

Începând de duminică, 15 august, acesta va fi reluat, în condiții normale de desfășurare. (…) Să respecte dispozițiile legale în vigoare, inclusiv cele privind măsurile de prevenire și combatere a efectelor pandemiei SARS-CoV-2″, se arată în comunicatul primăriei.

Reprezentanții ACCEPT au refuzat o altă rută

Reprezentanții Asociației ACCEPT au refuzat ca marșul să se desfășoare pe o altă rută alternativă, chiar dacă primăria a propus mai multe soluții.  Aceștia au avut o întâlnire cu reprezentanții primăriei și au spus că nu doresc să revină în conul de umbră din care s-au chinuit să iasă în ultimii 20 de ani.

ADVERTISEMENT

“Rămânem fermi pe poziții și nu vom accepta nicio altă rută alternativă nesigură pentru participanți sau care ne va readuce în conul de umbră din care ne-am zbătut să ieșim în ultimii 20 de ani post abrogarea Articolului 200.

Toate autoritățile trebuie să înțeleagă că drepturile noastre fundamentale nu se negociază.”, au transmis reprezentanții asociației într-o postare pe Facebook, înaintea întâlnirii cu reprezentanții primăriei.

ADVERTISEMENT