News

Primăria Capitalei intenționează să cumpere ELCEN. Anunțul primarului general, Nicușor Dan

14.01.2021 | 13:13
Primăria Capitalei intenționează să cumpere ELCEN. Anunțul primarului general, Nicușor Dan
Nicușor Dan e de acord să preia administrarea spitalelor, însă cu o condiție. Ce dorește primarul CapitaleiSursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a făcut un anunț important în cadrul unei conferințe de presă susținută joi, 14 ianuarie. Edilul a declarat că instituția pe care o conduce intenționează că cumpere Electrocentrale București.

Nicușor Dan a mai explicat că pentru a face achiziția are nevoie de acorduri de la ministerele de Finanțe și Energie. În plus, și Consiliul General trebuie să aprobe acest lucru.

ADVERTISEMENT

Edilul a mai vorbit și de datoriile pe care Primăria Capitalei le are în momentul de față și a dezvăluit că instituția are conturile oprite din luna august. El a pecizat și care ar fi soluțiile pentru a depăși acestă situație.

Primăria Capitalei intenționează să cumpere ELCEN. Anunțul primarului general, Nicușor Dan

„Noutatea în zona de termoficare este că ne-am exprimat intenția de a cumpăra ELCEN. E un desiderat care a apărut în spațiul public de foarte mult timp, inclusiv la administrațiile anterioare, avem instrumentele să-l realizăm”, a anunțat primarul general

ADVERTISEMENT

„Există disponibilitatea pe care am exprimat-o formal din partea Primăriei, este nevoie de acordul CGMB și de acordul Guvernului prin Ministerul Finanțelor și Energiei. Sunt optimist că această preluare va avea loc”, a adăugat Nicușor Dan.

Edilul a vorbit și despre datoriile pe care Primăria Capitalei le are în acest moment și a venit cu soluții pentru a face față acestor greutăți. „2,5 miliarde lei sunt datoriile curente PMB. Înseamnă aproximativ cât ar costa metroul din Drumul Taberei sau podul de la Brăila peste Dunăre sau 10.000 de apartamente”, a declarat primarul

„Bani pe care trebuie să-i plătim acum. Aici ne-au dus floricerile și concertele. Din cauza datoriilor, conturile sunt oprite din august, de aceea nu putem să plătim nicio lucrare de investiții”, a continuat acesta.

ADVERTISEMENT

El a mai explicat că prioritare sunt problemele financiare: „sunt empatic cu oamenii din Prelungirea Ghencea, de exemplu, dar nu putea să continuăm lucrările până nu rezolvăm situația financiară”. Edilul a mai explicat că se fac încercări de a remedia situația lăsată în urmă de fosta administrație.

Soluțiile pe care acesta le propune sunt reeșalonarea de către ANAF a datoriei către STB, începând cu anul 2022. Această datorie este de aproximativ 200 milioane lei. O a doua soluție este finanțarea investițiilor din acest an exclusiv din fonduri europene și credite.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri