News

Primarii se plâng de lipsa banilor, dar dau mii de euro pe concerte cu maneliști. Cât costă Jador sau Bogdan de la Ploiești

După câțiva ani în care pandemia a împiedicat organizarea de paranghelii din bani publici, vara asta s-a dat din nou startul evenimentelor organizate de primării.
03.06.2023 | 15:52
Primarii se plang de lipsa banilor dar dau mii de euro pe concerte cu manelisti Cat costa Jador sau Bogdan de la Ploiesti
Jador, în concert la Caransebeș / Sursă: captură Youtube
ADVERTISEMENT

Indiferent cât de sărace sunt unele administrații locale, întotdeauna se găsesc prin bugete câteva mii de euro pentru organizarea unor petreceri pe bani publici.

O primărie din Tulcea cheltuie peste 5.000 de euro pentru concertul manelistului Bogdan de la Ploiești

Iar dacă e chef, nu pot lipsi maneliștii. Cei mai în vogă interpreți ai genului vor fi prezenți, anul acesta, la zilele localităților, acolo unde vor cânta la evenimentele organizate de primării. Printre numele importante care vor susține recitaluri la astfel de petreceri câmpenești se numără: Jador, Bogdan de la Ploiești sau Jean de la Craiova.

ADVERTISEMENT

În județul Tulcea, primarul din localitatea Valea Teilor (1.500 de locuitori) va organiza, pe 20 august, un concert la care manelistul Bogdan de la Ploiești este cap de afiș. Potrivit spotmedia.ro, instituția va plăti pentru prestația acestuia 25.684 lei (aproximativ 5.185 euro), urmând ca suma să includă onorariul, transportul și taxele.

Bogdan de la Ploiești va cânta 45 de minute, fără trupă, cu negativul imprimat pe un stick, iar suma nu include cazare și masă pentru artist și staff. Firma care a primit contractul prin atribuire directă se numește Caro Music & Events SRL.

ADVERTISEMENT

Pe aceeași scenă, vor mai urca interpretele Emilia Ghinescu (va încasa 7.500 de lei) și Rodica Mitran (6.370 de lei).

Jador, Dorian Popa și Jean de la Craiova încasează bani de la primării

Tot prin intermediul Caro Music & Events SRL, Casa de Cultură din orașul Caransebeș a organizat două evenimente, în care au fost prezenți interpreții Jador și Dorian Popa.

ADVERTISEMENT

Pentru cele două show-uri, instituția subordonată primăriei din oraș a cheltuit 68.186 lei (echivalentul a 13.894 euro). Ambii cântăreți au prestat cu negativul imprimat pe un stick iar cazarea și masa au fost fi plătite tot de organizator.

Jean de la Craiova va fi prezent, la sfârșitul lunii iunie, la Zilele Comunei Amaradia din Gorj, o localitate cu aproximativ 3.500 de locuitori. Contractul a fost unul cu atribuire directă, în valoare de 16.000 de lei (3.246 euro).

ADVERTISEMENT

Jean de la Craiova și Pepe vor mai cânta, în august, și în Murgeni, județul Olt, cu ocazia sărbătorii orașului. Cheltuiala primăriei pentru acest eveniment este de 50.000 de lei (10.000 de euro).

ADVERTISEMENT
Tags: