News

Primarul Ciprian Ciucu caută soluții pentru pasajul Ciurel. „Lucrări de bun simț, nu OZN-uri suspendate la care visa Oprescu”

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, prezintă variante pentru pasajul Ciurel. „Lucrări de bun simț, nu OZN-urile suspendate și extrem de scumpe la care visa Oprescu”
17.04.2024 | 16:40
Primarul Ciprian Ciucu cauta solutii pentru pasajul Ciurel Lucrari de bun simt nu OZNuri suspendate la care visa Oprescu
Ciprian Ciucu spune ce se poate face cu „cel mai scump viraj la stânga din lume” / Foto: Hepta, Facebook
ADVERTISEMENT

Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, a prezentat mai multe variante de soluții pentru pasajul Ciurel, un proiect care a costat foarte mult și care în prezent nu duce nicăieri.

Lucrările sunt blocate

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a pus în discuție situația pasajului Ciurel și a zonei situate la sud de Lacul Morii, precizând că PUZ-ul Ciurel a fost anulat în instanță, în timp ce au expirat și autorizațiile de construcție.

ADVERTISEMENT

„Ce facem cu pasajul Ciurel și cu zona aflată în sudul Lacului Morii? Situația, astăzi: Avem construit deja Pasajul Ciurel, cunoscut și drept cel mai scump viraj la stânga din lume. PUZ Ciurel este anulat în instanță iar autorizațiile de construire au expirat”, se arată într-o postare a lui Ciprian Ciucu pe pagina sa Facebook.

Un contract încheiat de Primăria Generală cu o firmă pentru executarea lucrărilor ce trebuie făcute pentru a lega pasajul Ciurel cu Șoseaua de Centură rămâne fără obiect, a precizat Ciucu, câtă vreme lipsesc PUZ-ul și autorizația de construcție.

ADVERTISEMENT

„PMB are încă contract în vigoare cu o firmă pentru lucrările necesare pentru a conecta pasajul cu Șoseaua de Centură. În lipsa PUZ-ului și a autorizației, contractul este fără obiect”, scrie Ciprian Ciucu.

S-a pierdut și finanțarea via Programul Saligny

Primarul a precizat și de hotărârea Consiliului General privind culoarul de exproprieri, care a rămas în vigoare, ceea ce înseamnă că zona este blocată și nu se pot face lucrări. În plus, potrivit lui Ciucu, din cauza respectivei hotărâri s-a pierdut și finanțarea via Programul Anghel Saligny obținută.

ADVERTISEMENT

„Este în vigoare o Hotărâre de Consiliu General care prevede culoarul de exproprieri și din cauza cărei noi nu putem emite autorizații de construire pentru a civiliza străzile din Sudul Lacului Morii, să tragem utilități (apă-canal, gaze, iluminat etc) și să facem străzile cu trotuare și piste de biciclete. Din cauza acestei hotărâri am pierdut finanțarea din Programul Anghel Saligny pe care o obținusem pentru lucările enumerate mai sus”, se arată în postarea primarului.

„Primarul General a declarat în repetate rânduri că nu dorește continuarea proiectului pentru că va aduce trafic în Centrul orașului, chestiune cu care pot fi de acord”, a adăugat el.

ADVERTISEMENT

„Lucrări de bun simț, nu OZN-urile lui Oprescu”

Ciprian Ciucu oferă trei opțiuni pentru ieșirea din impas și executarea unor lucrări fezabile, nu „OZN-ur la care visa Oprescu”.

„Primăria Sectorului 6 poate iniția un PUZ prin care să facem lucrări de bun simț, nu OZN-urile suspendate și extrem de scumpe la care visa Oprescu. Aici avem 3 opțiuni, care pot alinia viziunea Primarului General cu viziunea mea, cel care sunt responsabil de civilizarea zonei.

Opțiunea nr. 1, drum cu două benzi pe sens de preluare a traficului din zonă, fără a-l conecta cu Șoseaua de Centură. Așa degrevăm bd. Uverturii și ușurăm accesul spre oraș și invers al oamenilor care locuiesc în zonă.

Opțiunea nr. 2, drum cu sens unic, conectat cu Șoseaua de Centură, dar doar în sensul în sensul spre centură, pentru a nu aduce traficul în București, dar care ar putea să-l scoată. Două benzi pe sens, plus bandă dedicată STB, plus piste de biciclete;

Opțiunea nr. 3, cea susținută de specialiști, facem un drum normal, cum este și Valea Largă, conectat la Șoseaua de Centură cu două benzi pe sens, cu piste de biciclete, etc”, arată Ciprian Ciucu.

Ciucu spune că pentru a „civiliza zona” este necesar un nou PUZ, la inițiativa Primăriei Sectorului 6, care poate fi discutat cu Primăria Capitalei și votat ulterior în Consiliul General, după ce cele două instituții ar cădea de acord cu el.

„Ceva trebuie făcut, că e păcat și de zonă, și de oameni și de virajul acela scump la stânga. Acum situația este blocată și este datoria noastră să găsim soluții pentru a o debloca”, încheie Ciprian Ciucu.

 

 

ADVERTISEMENT