News

Primarul din Mioveni a fost denunţat de șeful Poliției Locale Pitești. Culmea, cei doi erau prieteni de 30 de ani

S-a aflat cine l-a denunțat pe primarul din Mioveni, Ion Georgescu. Edilul și șeful Poliției Locale Pitești erau prieteni de 30 de ani.
05.10.2023 | 11:46
Primarul din Mioveni a fost denuntat de seful Politiei Locale Pitesti Culmea cei doi erau prieteni de 30 de ani
Șeful Poliției Locale Pitești l-a denunțat pe primarul de la Mioveni, Ion Georgescu. Sursa foto: Facebook / Gandul.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În spațiul public au apărut informații în legătură cu persoana care l-ar fi denunțat la DNA pe primarul din Mioveni, Ion Georgescu. Denunțătorul edilului ar fi șeful Poliției Locale Pitești.

Șeful Poliției Locale Pitești l-a denunțat pe primarul de la Mioveni, Ion Georgescu

Miercuri, 4 octombrie, primarul orașului Mioveni a fost reținut de procurorii DNA în urma unui denunț. La scurt timp după eveniment, mai multe surse au susținut că denunțătorul ar fi ”un prieten vechi de 30 de ani”,fost coleg” al lui Georgescu.

ADVERTISEMENT

O primă declarație în acest sens a venit chiar din partea avocatului primarului. ”Astăzi (n.r. miercuri) l-a chemat să îi restituie suma de 10.000 euro domnului denunțător pe care o luase cu titlu de împrumut în toamna anului trecut.

Domnul denunțător a știut de ce îl cheamă și s-a întâmplat ceea ce s-a întâmplat și ar fi declarat în denunțul lui că i s-ar fi cerut suma de 30.000 euro. Se cunoaște denunțătorul. Se cunosc de 30 ani, sunt prieteni”, a spus, miercuri seara, apărătorul edilului.

ADVERTISEMENT

Joi, presa locală din Argeș a publicat informații privind identitatea denunțătorului. Acesta ar fi nimeni altul decât șeful Poliției Locale Pitești, Valeriu Nicolae. Oficialul fost prezent miercuri seara în Primăria Mioveni, în timpul cercetărilor procurorilor DNA. Publicația Ziar Obiectiv scrie că Nicolae are o fiică medic chirurg la Spitalul din Costești.

DNA, precizări în cazul reținerii primarului din Mioveni

Joi, DNA a anunțat oficial că primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu, a fost reținut pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență. ”În toamna anului 2022, suspectul Georgescu Ion ar fi acceptat de la o persoană (martor în cauză) promisiunea remiterii unei sume de 30.000 euro, din care ar fi primit, în luna decembrie 2022, o primă tranşă de 10.000 euro, pentru a-şi exercita influenţa pe care ar fi pretins că ar avea-o asupra unor factori decidenţi din conducerea Spitalului Orăşenesc Mioveni, pentru ca aceştia să dispună angajarea unei rude a martorului pe un post de medic.

ADVERTISEMENT

Restul banilor urmau să fie remişi primarului, conform înţelegerii, după încadrarea efectivă a persoanei respective în unitatea medicală. Deoarece până în prezent primarul nu ar fi reuşit să-şi ţină ‘promisiunea’ făcută martorului, acesta din urmă i-ar fi cerut suspectului să-i restituie suma de 10.000 euro remisă anterior”, se arată într-un comunicat transmis joi de procurori.

Spitalul din Mioveni este primul construit de la zero în România în ultimii 30 de ani. A fost inaugurat în septembrie 2019. Dispune de 6 etaje, 250 de paturi și numeroase secții.

ADVERTISEMENT

În mod surprinzător, unitatea medicală are secții întregii care nu funcționează la maximum tocmai pentru că nu are personal. În 2022, managementul a făcut o serie de angajări de doctori și personal sanitar, dar nu suficient.

ADVERTISEMENT