News

Primarul din Mioveni a fost reținut de DNA. Flagrant în timp ce restituia 10.000 de euro dintr-o mită

Primarul din Mioveni a fost reținut de DNA, fiind prins în flagrant când restituia 10.000 de euro dintr-o mită pentru a angaja pe cineva.
04.10.2023 | 21:38
Primarul din Mioveni a fost retinut de DNA Flagrant in timp ce restituia 10000 de euro dintro mita
Primarul din Mioveni a fost reținut de DNA. Foto: Antena 3
ADVERTISEMENT

Primarul Ion Georgescu a fost reținut de DNA sub acuzația de trafic de influență, pentru că ar fi luat mită 30.000 de euro pentru o angajare într-un spital. Pentru că nu a ”rezolvat” angajarea promisă, primarul a dorit să restituie 10.000 de euro, însă a fost prins în flagrant de procurori.

Primarul din Mioveni a fost reținut de DNA

Flagrantul a avut loc chiar în sediul Primăriei Mioveni, conform Antena 3, astfel că primarul Ion Georgescu va fi dus la DNA Pitești unde va fi audiat de anchetatori. Momentan nu există o reacție oficială a procurorilor anticorupție pe această temă, potrivit sursei citate.

ADVERTISEMENT

În urmă cu un an, primarul din Mioveni se plângea că orașul e aproape de faliment din cauza datoriilor. Presa locală transmite că investițiile au întârziat în oraș pentru că există un blocaj la nivelul Consiliului Local Mioveni, astfel că primarul se temea că falimentul bate la ușă, conform epitești.ro.

”Dacă nu se mai fac plafonări de unde plătesc facturile de energie electrică, gazul natural, de unde dau banii la spital”, se întreba, retoric, primarul Ion Georgescu. Edilul din Mioveni dădea atunci vina pe Ministerul Finanțelor că nu a alocat banii promiși orașului Mioveni, un alt oraș care trăiește din banii de la ”centru”.

ADVERTISEMENT

”Indiferent ce spune Ministerul de Finanțe și Guvernul României vizavi de orașul Mioveni, de nemulțumirea mea pentru cotele defalcate care au scăzut în proporție de 50 %, eu vreau să le transmit următorul mesaj: Tot ce-mi spun sunt povești. Deci orașul Mioveni nu beneficiază de aceste sume datorită compensărilor care se fac, nimeni nu vrea să introducă sumele aferente în calculator.

Toate veniturile dintr-o localitate ajung într-un calculator. Având în vedere că aceste compensări nu ajung în calculator, nu au de unde să ajungă în orașul Mioveni. Altă variantă pe care o spune Ministerul de Finanțe e că Dacia și-a micșorat numărul de salariați. Poate că s-a micșorat, dar veniturile pe fiecare an prin contractul colectiv au crescut cu 15%”, completa atunci primarul, evident nemulțumit.

ADVERTISEMENT

Ulterior, primarul din Mioveni s-a plâns că are venituri foarte mici și nu știe cum să facă să salveze acest oraș de la faliment. ”Veniturile sunt mult mai mici în acest an decât în 2018 și 2019. Cheltuielile erau mai mici sau egale cu veniturile, iar la ora actuală cheltuielile au crescut cel puțin prin majorarea prețurilor la energie electrică, la gaze naturale și la carburant. Este o discrepanță, veniturile au scăzut, cheltuielile au crescut. Deci nu vom putea face față.

Peste tot se vorbește că din Mioveni pleacă 4,5 % la PIB ul României și 20% la exportul României. Să dea Dumnezeu să n-am eu dreptate. Prima lună în care facturile nu vor fi plafonate, următoarea lună orașul Mioveni intră în faliment. Nu avem de unde plăti! Colegii m-au rugat să vorbesc mai pozitiv, dar dacă nu spuneam adevărul înseamnă că mă mințeam pe mine. Nu este o situație foarte fericită pentru orașul Mioveni în 2022.

ADVERTISEMENT

Sunt câteva orașe în țară care datorită multinaționalelor se fac compensări și tot au probleme mai mari sau mai mici. Noi depindem de Dacia undeva la 60 %. Spre exemplu, Piteștiul nu depinde de Dacia și nu are nici o problemă. Dacă nu se mai fac plafonări de unde plătesc facturile de energie electrică, gazul natural, de unde dau banii la spital.

La Spital cheltuielile de funcționare însemnând apa, curentul, gazul, întreținerea curții, a patrimoniului intră în sarcina noastră. Proprietarul spitalului este Consiliul Local Mioveni. Am fost peste tot, parlamentarii de Argeș cunosc. Noi trecem anul cu datorii. Este pentru prima dată când nu putem onora plata facturilor la furnizori. Cred că sunt și la 6 luni de zile dacă nu mai mult facturi neachitate”, a concluzionat edilul, reținut astăzi pentru fapte de corupție.

ADVERTISEMENT
Tags: