News

Primarul Piedone, cercetat de ANI. ”E suspect că mă anchetează la 48 de ore de la anunțul candidaturii la Primăria Capitalei”. Update

Primarul Cristian Popescu Piedone este suspectat de ANI de conflict de interese. Ce acuzații i se aduc candidatului PUSL la primăria Capitalei.
28.02.2024 | 15:24
Primarul Piedone cercetat de ANI E suspect ca ma ancheteaza la 48 de ore de la anuntul candidaturii la Primaria Capitalei Update
Cristian Popescu Piedone, candidat la primăria Capitalei din partea PUSL, în vizorul ANI. Acuzațiile aduse edilului. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT
28-02-2024
13:23

Piedone dă în judecată ANI: ”E suspect că mă anchetează la 48 de ore de la anunțul candidaturii la Primăria Capitalei”

La câteva ore după anunțul venit de la Agenția Națională de Integritate (ANI), care îl acuza de conflict de interese, primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a avut o reacție extrem de dură.

Liderul PUSL a spus, la Antena 3 CNN, că i se pare suspect faptul că ANI a decis să-l ancheteze la doar 48 de ore de când și-a declarat intenția de a intra în cursa pentru Primăria Capitalei.

Tot miercuri, dar pe Facebook, primarul Sectorului 5 a anunţat că dă în judecată Agenţia Naţională de Integritate pe motiv că i-a îngrădit dreptul la apărare, în condiţiile în care instituţia a anunţat public raportul privind presupusul său conflict de interese înainte de a-i comunica personal decizia.

Agenţia Naţională de Securitate nu mă vrea la Primăria Capitalei! Interesele politico-securiste mizerabile vor un păpuşar în fruntea bucureştenilor, nu un gospodar care să lupte pentru cetăţeni şi pentru oraş, deopotrivă!

ANI, mama lui ANI şi toţi securiştii care lucrează împotriva ţării nu mai pot păcăli românii. De data aceasta, lângă Piedone sunt toţi românii batjocoriţi vreme de 30 de ani de securişti şi de hoţii ţării.

Dau în judecată ANI că mi-a îngrădit dreptul la apărare, după ce a anunțat public raportul privind presupusul conflict de interese înainte de a-mi comunica personal decizia!

Dau în judecată ANI pentru manipularea intenției de vot, în condițiile în care raportul a fost fabricat imediat după ce mi-am anunțat candidatura la funcția de primar al Capitalei!”, a scris primarul, pe Facebook.

Piedone mai spune că, imediat după anunțul ANI, a fost asaltat de mesaje de încurajare de la cetățeni. ”De când ANI a anunțat în presă că mă acuză, cetățeni de peste tot mă sună și îmi trimit mesaje de încurajare! Le mulțumesc și ii anunț că nu mă sperii, nu renunț!

Dacă securiștii și hoții de țară vor revoluție națională, atunci va fi revoluție națională de spălare a țării de trădători și de putori!”, mai punctează Piedone.

Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este suspectat de Agenția Națională de Integritate (ANI) de conflict de interese. Acuzațiile care i se aduc candidatului PUSL la primăria Capitalei.

Cristian Popescu Piedone, candidat la primăria Capitalei din partea PUSL, în vizorul ANI. Acuzațiile aduse edilului

Într-un comunicat emis miercuri, 28 februarie 2024, Agenția Națională de Integritate (ANI) anunță că a constatat un conflict de interese administrativ care-l vizează că primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

ADVERTISEMENT

Poziția celor de la ANI vine după ce edilul ar fi semnat o decizie de numire a ginerelui său într-o comisie pentru vânzarea spațiilor comerciale. Timp de doi ani, această persoană ar fi câștigat sume de peste 100.000 de lei.

În exercitarea atribuțiilor de primar, a emis și a semnat dispoziția de numire a ginerelui său (afin de gradul I) în calitate de membru al Comisiei pentru vânzarea spațiilor comerciale sau de prestări servicii care cad sub incidența Legii nr. 550/2002, calitate de pe urma căreia a obținut un folos material (venituri încasate în anii 2021 și 2022) în valoare totală de 109.520 RON.

ADVERTISEMENT

Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 70 și 71 din Legea nr. 161/2003, coroborate cu prevederile art. 5, lit. f) și art. 228, alin. 1, lit. a) din O.U.G. nr. 57/2019”, spun reprezentanții ANI, miercuri.

Comisia în care a fost numită persoana despre care vorbesc cei de la ANI administrează și scoate la vânzare spațiile comerciale ale Primăriei Capitalei care sunt pe raza Sectorului 5.

ADVERTISEMENT

Piedone vrea să candideze la Primăria Generală a Capitalei

Duminica trecută, Cristian Popescu Piedone a anunțat că va candida la alegerile pentru Primăria Capitalei din partea formațiunii pe care o conduce, Partidul Umanist Social Liberal (PUSL).

Voi candida la Primăria Capitalei din partea Partidului Puterii Umaniste. Cine vrea să se alinieze lângă noi, să aibă o alianță cu noi, Partidul Puterii Umaniste, sunt deschis, sunt și social și liberal.

ADVERTISEMENT

Am suportul electoratului, am suportul firului de iarbă, eu de acolo provin. Dai în mine, dai în fabrici și uzine, dai în clasa muncitoare. Mi-a venit rândul, mi-a venit rândul biologic datorită experinței mele în administrație publică locală”, a declarat Piedone, la televiziunea B1TV.

ADVERTISEMENT