News

Medicul Virgil Musta, declarat incompatibil. Medicul este acuzat de ANI de conflict de interese

Virgil Musta, acuzat de de conflict de interese administrativ de Agenţia Naţională de Integritate. Verdictul vine după acuzaţiile DNA de instigare la abuz în serviciu
09.01.2023 | 12:01
Medicul Virgil Musta declarat incompatibil Medicul este acuzat de ANI de conflict de interese
Virgil Musta, găsit incompatibil de ANI Foto: Facebook Clinica Profilaxis
ADVERTISEMENT

Virgil Musta, şeful Secţiei Boli Infecţioase a Spitalului “Victor Babeş” din Timişoara, este acuzat de Agenţia Naţională de Intergritate (ANI) de conflict de interese administrativ după ce firma în care erau asociaţi el şi fratele său a încheiat un contract de prestări servicii medicale cu spitalul la care lucra Musta.

Alături de Virgil Musta au mai fost trimise în judecată trei persoane

ANI  a dat luni verdictul în cazul medicului timişorean Virgil Musta, stabilind că acesta se face vinovat de conflict de interese administrativ.

ADVERTISEMENT

“La data de 20 iulie 2020, societatea comercială în cadrul căreia persoana evaluată şi fratele acesteia deţin calitatea de asociat şi funcţia de medic primar, iar soţia persoanei evaluate deţine funcţia de medic specialist, a încheiat un contract de prestări servicii medicale şi actele adiţionale aferente, cu spitalul în cadrul căruia MUSTA VIRGIL FILARET exercită funcţia de şef secţie, încălcând astfel prevederile art. 178, alin. (2) din Legea nr. 95/2006, coroborate cu prevederile art. 185, alin. (15) din acelaşi act normativ”, a transmis Agenţia Naţională de Integritate.

Virgil Musta a fost trimis în judecată de DNA, la sfârşitul lui noiembrie 2022, pentru instigare la abuz în serviciu, după ce ar fi determinat trei asistente medicale să presteze servicii medicale, respectiv recoltarea de probe pentru teste COVID-19, la firma la care el este asociat, în condiţiile în care acestea se aflau în timpul programului de lucru la unitatea medicală publică.

ADVERTISEMENT

Astfel, procurorii arată că, la instigarea lui Virgil Musta, Manolescu Diana Luminiţa – directorul medical al spitalui, şi Albu Maria Diana – asistent medical, şi-ar fi încălcat atribuţiile de serviciu în sensul că nu au făcut niciun demers pentru constatarea abaterilor disciplinare şi aplicarea sancţiunilor corespunzătoare sau, după caz, sesizarea Comisiei de cercetare disciplinară în vederea sancţionării celor trei asistente medicale.

Alături de Virgil Musta au mai fost trimise în judecată Diana Manolescu, asistenta medicală Diana Albu şi un alt medic, femeie.

ADVERTISEMENT

Ca urmare a acţiunilor de care se face vinovat Musta, s-ar fi generat un prejudiciu de 12.173 de lei în dauna Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie din Timişoara.

Pe de altă parte, societatea privată la care este asociat Musta ar fi obţinut foloase necuvenite în valoare totală de 172.508 de lei.

ADVERTISEMENT

În cauză s-a dispus măsura sechestrului asigurător asupra sumei de 12.173 de lei aparţinând lui Virgil Musta, aflată într-un cont bancar.

ADVERTISEMENT