Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Prime uriaşe pentru “tricolori” pentru calificarea la Euro: “O să mă uit după maşină nouă!”

Tricolorii se pregătesc de prime uriașe în cazul unei calificări la Euro 2024. UEFA va trimite 800.000 de euro în conturile FRF dacă România trece de grupe.
18.11.2023 | 00:47
Prime uriase pentru tricolori pentru calificarea la Euro O sa ma uit dupa masina noua
FRF va primi o sumă consistentă de la UEFA în cazul în care naționala României se va califica la Euro 2024. foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Federația Română de Fotbal se pregătește pentru o calificare istorică la Euro 2024. România trebuie să treacă de Israel pentru a-și asigura prezența la turneul final. În cazul unui succes, UEFA va premia FRF cu 800.000 de euro. O parte din bani se vor duce către jucători și staff.

„Tricolorii” se pregătesc de prime uriașe

“Consider că este un moment care poate deschide un drum pentru echipa națională, așa cum s-a întâmplat cu Wembley în ’69, București în ’89 și Cardiff în ’93. Sigur, există posibilitatea de a crea o locomotivă care să accelereze fotbalul către o zonă mai bună în cazul în care ne calificăm.

ADVERTISEMENT

Cine să doarmă, dormi așa, te trezești și iar te gândești. Situația este nouă pentru mine… Nu am mai fost în situația de a lucra pentru Federația Română de Fotbal și de a avea posibilitatea să contribui cu ceea ce știu pentru o calificare. Elementul important sunt jucătorii și antrenorii, restul sunt aspecte adiacente”, a declarat Mihai Stoichiță.

Mihai Stoichiță este directorul Comisiei Tehnice din cadrul FRF. Acesta a fost alături de Edi Iordănescu pe parcursul campaniei și a pus umărul la succesul tricolorilor. Dacă România va reuși să se califice în dubla cu Israel și Elveția, Stoichiță va primi o primă din partea federației.

ADVERTISEMENT

UEFA va premia FRF cu 10.000.000 de euro pentru calificarea la Euro 2024

Eventuala calificare va turneul final al Euro 2024 va însemna pentru FRF și o adevărată lovitură financiară, deoarece va fi recompensată de UEFA cu un premiu de 10.000.000 de euro. Pe lângă bonusurile care vor fi acordate jucătorilor pentru calificare, aproximativ 7-8% din această sumă va fi împărțită personalului din jurul echipei.

“Mi-aș dori să particip și eu la un turneu final. Am avut bucuria să o fac cu tineretul și juniorii de când sunt acum la Federație. Chiar dacă nu avem diurnă, cu siguranță vor fi bonusuri pentru performanță”, a spus Mihai Stoichiță.

ADVERTISEMENT

“Premiile celor din jurul echipei, premiile de la UEFA, sunt undeva la 7-8% din total, adică undeva la 700.000 – 800.000 de euro”, a punctat Cristi Coste, moment în care Mihai Stoichiță a replicat: “Nu mai spune că mă duc să îmi caut mașină nouă dacă e așa”.

“Nu, nu ai înțeles, Mihai. Nu 700.000 – 800.000 de euro pentru tine”, a glumit Horia Ivanovici, moderatorul emisiunii FANATIK SUPERLIGA. Mihai Stoichiță s-a amuzat pe seama declarației și a oferit replica: “Am uitat de Bugatti, nu mai îmi iau Bugatti”.

ADVERTISEMENT

În fiecare luni, marți și vineri, FANATIK SUPERLIGA este disponibilă în transmisiune LIVE și în exclusivitate pe FANATIK.RO. Emisiunea poate fi urmărită în premieră în aceeași zi, începând cu ora 17:30, pe canalul de YouTube al Fanatik și pe paginile de Facebook ale Fanatik și Horia Ivanovici Oficial.

FRF va oferi prime record in cazul unei calificari

ADVERTISEMENT