News

Primele imagini cu principala suspectă în cazul exploziei din Istanbul. Cine ar fi complicii acesteia

Autoritățile turce au făcut publică o imagine cu femeia care este principalul suspect de comiterea atentatului cu bombă din Istanbul
13.11.2022 | 21:44
Primele imagini cu principala suspecta in cazul exploziei din Istanbul Cine ar fi complicii acesteia
Poliția turcă și experți în explozibili lucrează la locul exploziei de duminică Foto: Hitham Dahman/CNN
ADVERTISEMENT

Autoritățile din Turcia au dat publicității imagini cu femeia, chiar pe bulevardul Istiklal, acolo unde a avut loc explozia.

Primele imagini cu principala suspectă în cazul exploziei din Istanbul

În imaginea surprinsă de o cameră de supraveghere se poate observa că femeia este îmbrăcată în negru, cu pantaloni de camuflaj și are în spate un rucsac voluminos.

ADVERTISEMENT
Suspecta explozie Istanbul
Autoritățile cred că femeia este membră a PKK Foto: Antena 3 CNN

Președintele turc a declarat că, pe baza primelor informații primite de la guvernator, explozia de la Istanbul ar putea fi un act de terorism, relatează agenția de presă Anadolu.

De asemenea, președintele turc a mai declarat că o femeie ar fi jucat un rol esențial în explozie. În același sens, vicepreședintele turc Fuat Oktay a declarat că explozia de la Istanbul este considerată un act terorist, o femeie “atacator” detonând bomba.

ADVERTISEMENT

Al Jazeera: O femeie și doi bărbați, implicați în explozie

Corespondentul Al Jazeera Sinem Koseoglu a relatat că trei suspecți ar fi fost implicați în explozie.

Președintele Recep Tayyip Erdogan “a menționat că principalul suspect [în incident] este o femeie”, a declarat Koseoglu, adăugând că oficialii cred că aceasta este membră a Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), aflat în afara legii.

ADVERTISEMENT

Koseoglu a mai relatat că suspecta ar fi aruncat o geantă cu explozibili în mijlocul străzii pline de civili, iar aceasta a fost detonată la câteva minute după ce femeia a plecat.

“Am aflat din sursele mele că ceilalți doi suspecți sunt doi bărbați foarte tineri care s-au născut după anul 2000”, a mai spus ea.

ADVERTISEMENT

Șase persoane au fost ucise și alte 81 au fost rănite duminică, când o explozie a zguduit o stradă pietonală aglomerată din centrul Istanbulului, în ceea ce președintele turc Tayyip Erdogan a numit un atac cu bombă care “miroase a terorism”.

Nimeni nu a revendicat responsabilitatea pentru explozie. Istanbulul și alte orașe turcești au fost vizate în trecut de separatiști kurzi, militanți islamiști și alte grupuri, inclusiv într-o serie de atacuri în 2015 și 2016.

ADVERTISEMENT
Tags: