News

Primele imagini cu Traian Băsescu după externare. Fostul preşedinte, surprins la vila din Primăverii

Jurnaliștii au surprins primele imagini cu Traian Băsescu, întors de la Bruxelles, după cea fost internat mai multe zile și nu a putut să participe la lucrările din Parlamentul European.
31.03.2022 | 12:17
Traina Băsescu s-a întors în vila din Primăverii. Credit foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Traian Băsescu s-a întors în miezul nopții la vila din Primăverii, momentul fiind surprins de către jurnaliștii care se aflau deja în fața imobilului, notează Antena 3.

Nu a vorbit cu presa

Deși momentul în care a ajuns la vila din Primăverii a fost surprins de jurnaliștii care îl așteptau, Traian Băsescu nu a dorit să răspundă la întrebările puse de aceștia. El a preferat să își continue drumul către curtea casei.

ADVERTISEMENT

Trebuie precizat că Traian Băsescu s-a întors în țară după mai multe zile în care a fost internat într-un spital din Bruxelles, după ce s-a simțit rău. Anunțul externării a fost făcut de soția acestuia, Maria Băsescu, cu câteva ore înainte ca acesta să revină acasă.

“Am vorbit acum 10 minute, s-a externat. Și acum încep împachetările. M-am mutat de foarte multe ori, să știți! Casa asta cred ca e a noua casă în care m-am mutat. M-am mutat de foarte multe ori. Așa că încă o mutare în plus…“, le-a declarat Maria Băsescu jurnaliștilor adunați în fața casei pe care o părăsește.

ADVERTISEMENT

Dată fiind starea medicală, dar și problemele cu care se confruntă în țară, Traian Băsescu și-ar fi luat concediu medical până pe 10 aprilie 2022.

Judecătorii au stabilit că Băsescu a colaborat cu fosta securitate

Anunțul legat de problemele de sănătate cu care se confruntă fostul președinte a venit la scurt timp după decizia Înalții Curți de Casație și Justiție legată de un recurs depus de acesta. Această hotărârea stabilește că Traian Băsescu a fost colaborator al fostei Securități.

ADVERTISEMENT

“Respinge, ca fiind inadmisibilă excepţia de nelegalitate invocată de recurentul-pârât Băsescu Traian. Respinge, ca fiind nefondat, recursul, astfel cum a fost precizat la data de 5 noiembrie 2021, declarat de recurentul – pârât Băsescu Traian”, au stabilit magistrații ÎCCJ.

Verdictul dat de judecători a fost urmat, la scurt timp, și de retragerea securității oferite de agenții Serviciului de Protecție și Pază (SPP). În plus, fostul președinte a rămas și fără dreptul de a folosi vila din Primăverii oferită de RAAPPS în 60 de zile.

ADVERTISEMENT

După cum arată imaginile oferite de presă în ultimele zile, Maria Băsescu a început deja să facă pregătirile necesare.

ADVERTISEMENT