Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Primele reacții după transferul lui Rareș Pop de la UTA la Rapid. „E o lovitură! Își asigură liniștea pe următorii 4 ani”

Rareș Pop se transferă de la UTA Arad la Rapid, iar analiștii FANATIK SUPERLIGA sunt convinși că mutarea este o lovitură.
11.02.2024 | 16:43
Primele reactii dupa transferul lui Rares Pop de la UTA la Rapid E o lovitura Isi asigura linistea pe urmatorii 4 ani
Primele reacții după transferul lui Rareș Pop de la UTA la Rapid. „E o lovitură! Își asigură liniștea pe următorii 4 ani”. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Rapid București l-a transferat pe Rareș Pop de la UTA Arad pentru 700.000 de euro și își asigură liniștea pentru următorii patru ani. Mihai Stoichiță, Florin Gardoș și Adrian Ilie sunt convinși că giuleștenii au dat o lovitură și laudă strategia de transferuri a grupării de sub Podul Grant.

Primele reacții după transferul lui Rareș Pop de la UTA la Rapid. „E o lovitură! Își asigură liniștea pe următorii 4 ani”

Dan Șucu nu se mai oprește din transferuri și îl aduce la Rapid pe Rareș Pop pentru 700.000 de euro, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate. Mihai Stoichiță este impresionat de politica de transferuri a giuleștenilor și subliniază un detaliu important trasat de Cristiano Bergodi.

ADVERTISEMENT

„Este și logic ceea ce fac ei pentru că din transferurile pe care le-am văzut în ultima vreme, precum Petrila de la CFR Cluj, Krasniqi de la CFR Cluj, Rareș Pop de la UTA sunt toți jucători de viteză, toți sunt jucători de explozie, care atacă poarta.

Te pune pe gânduri, nu știu care hotărăște aceste transferuri, dar este foarte logic ceea ce fac. În momentul în care jocul este închis te bazezi și pe valoarea individuală a jucătorului, care de fapt desface lacătul unui antrenor inteligent. Atunci duelul unu contra unu devine vital, una dintre calitățiile pe care trebuie să le ai este viteza, care este una dintre cele mai importante calități în ora actuală la fotbalul mondial.

ADVERTISEMENT

Krasniqi, Funsho sunt toți jucători de viteză. Am văzut că Rapid a suferit în perioada în care a dispărut Petrila în partea stângă, foarte multe a suferit până să înceapă serie de patru victorii legate”, a spus la FANATIK SUPERLIGA, emisiunea poate fi urmărită live doar pe FANATIK.RO, de la ora 10:30, în fiecare zi de luni, marți și vineri.

Mihai Stoichiță: „Ai patru ani de liniște. Probabil nu se va opri aici”

Astfel, Rapid București și-a asigurat serviciile a doi jucători eligibili regulii U21, după transferul lui Rareș Pop. Cristiano Bergodi îl mai are la dispoziție și pe Andrei Borza, iar Mihai Stoichiță este sigur că giuleștenii vor transfera și un mijlocaș tânăr în viitor.

ADVERTISEMENT

„Borza deja este selecționat la U21, dar are dreptul să joace și turneul de calificare pentru Campionatul European U19. Rareș Pop este la U19, nu știu dacă îl vor lua la U20, bine nu poate să îl ia la U20 pentru că au competiție oficială. Nu știu dacă nu cumva îl vor lua la U21, asta este treaba lui Pancu.

Uită-te că patru ani ai liniște, nu te gândești aoleu ce am pe bancă de jucători de 21 de ani. Poți să combini, ai un fundaș stânga de 19 ani, ai o extremă stânga de 19 ani. Probabil nu se vor opri aici, sunt sigur că o să își mai ia ceva, cred că o să își mai ia și o să vedem un mijlocaș central tânăr.

ADVERTISEMENT

Simt că asta caută, mă gândesc și eu pe cine o să aleagă în zona asta. În momentul în care e regula U21, echipele sunt asigurate pe doi ani cu jucători născuți 2002. Pe urmă încep ceilalți, 2005 își dă patru ani de liniște”, a adăugat oficialul FRF.

Adrian Ilie, dat pe spate de transferul lui Rareș Pop: „Este o bombă, foarte bun”

„Este o mutare de strategie pe care o face Șucu și se vede clar că nu se pregătesc pentru următorul an, ci pentru mulți ani. Este unul dintre jucătorii cu potențial din România, iar Rapid își asigură sub 21 patru ani de acum încolo și sigur cum zice și nea Mihai o să caute și un mijlocaș central. 

Toate transferurile pe care le-au făcut în afară de atacantul central sunt jucători de viteză. Este clar că Bergodi și cei din staff de acolo își creează un stil de joc care o să țină foarte mulți ani de acum încolo. Este o bombă, este un transfer foarte bun.

Este bine că îl și lasă șase luni să joace, să capete puțină experiență, dar să vedem când o să ajungă să joace la Rapid. E competiție cam tare în față cu Petrila și cu toți”, a declarat Adrian Ilie.

Florin Gardoș: „Nu am cum să nu apreciez ce face UTA”

Rareș Pop este al doilea transfer pe o sumă serioasă în SuperLiga al celor de la UTA Arad după ce l-au vândut pe David Miculescu la FCSB. Florin Gardoș laudă politica arădenilor, care își asigură astfel bugetul.

„Este clar lovitură pentru că echipele puternice din campionat vor căuta mereu să ia astfel de jucători, care au mare potențial de creștere. Dincolo de regulă, nu am cum să nu apreciez ceea ce face UTA. Este al doilea transfer în decurs de un an pe care au luat bani mulți după Miculescu.

Își asigură un buget, sunt jucători care vin de acolo din oraș. Probabil dânsul a decis strategia asta (n.r Mezar), în comparație cu ce se întâmplă la U Cluj care este o echipă plătită din bani publici, care are o altă filosofie și nu știu cât de sănătoasă e. 

Să ai buget mare de salarii, au luat jucători cu experiență, sigur sunt rezultate și poate vor intra în play-off. Dar cred că o echipă de genul ăsta de provincie care nu are un buget foarte mare ar trebui să meargă pe ideea asta, de a promova jucători din academie și vânduți”, a declarat Gardoș.

Rares Pop la Rapid, SUPER BOMBA TRANSFERURILOR lui Dan Sucu dupa 1-0 la CFR Cluj

ADVERTISEMENT
Tags: