Sport

„Primul 11″ al celor mai spectaculoase căderi pe piața de transferuri. Manchester United dă cei mai mulți jucători

Transfermarkt a realizat un top inedit la final de an. Celebrul site de cote de jucători a făcut "primul 11" al jucătorilor cu cele mai mari scăderi de cotă.
31.12.2023 | 17:28
Primul 11 al celor mai spectaculoase caderi pe piata de transferuri Manchester United da cei mai multi jucatori
Transfermarkt a făcut un top al celor mai dramatice scăderi de cote
ADVERTISEMENT

Transfermarkt, sursa de referință pentru cotele de piață ale fotbaliștilor, a creat un “prim 11” al jucătorilor care au cunoscut cele mai semnificative scăderi de cotă în 2023. Nume sonore precum Neymar, Thibaut Courtois, David Alaba și Sadio Mane se regăsesc printre cei afectați.

Transfermarkt a făcut “primul 11” al celor mai mari scăderi de pe piață

La buturile acestui “prim 11” se află Thibaut Courtois, portarul lui Real Madrid, care, din păcate, a fost afectat de o accidentare gravă în vară, lipsind din august. Cota sa, care atinsese 60 de milioane de euro, a scăzut brusc la 25 de milioane.

ADVERTISEMENT

Pe flancul drept al apărării, Joao Cancelo, transferat de la Manchester City la Bayern și apoi la Barcelona, a pierdut 30 de milioane din cota sa, coborând de la 70 de milioane la 40 de milioane. Accidentările grave au afectat și fundașul central Wesley Fofana de la Chelsea, care a trecut de la 80 de milioane la 32 de milioane.

David Alaba, de la Real Madrid, și-a văzut și el cota scăzând de la 55 de milioane la 30 de milioane din cauza evoluțiilor fluctuante și a accidentării grave suferite recent. Fundașul stânga Marc Cucurella de la Chelsea a avut și el de suferit, trecând de la 55 de milioane la 25 de milioane, fiind afectat de accidentări și de prestațiile neregulate.

ADVERTISEMENT

În linia de mijloc, Leon Goretzka de la Bayern și Mason Mount de la Manchester United au pierdut din strălucirea anilor trecuți, scăzând de la 65 de milioane la 40 de milioane, respectiv de la 75 de milioane la 45 de milioane.

Antony a suferit cea mai mare scădere

Antony de la Manchester United și Jadon Sancho, colegul său de echipă, au avut de suferit și ei, cotele lor trecând de la 75 de milioane la 35 de milioane, respectiv de la 60 de milioane la 25 de milioane. Scăderea celor două cote este direct proporțională cu evoluțiile lui United in Europa.

ADVERTISEMENT

În atac, Neymar de la Al Hilal și Sadio Mane de la Al Nassr au pățit și ei căderi semnificative în cote, Neymar coborând de la 75 de milioane la 45 de milioane, iar Sadio Mane de la 60 de milioane la 20 de milioane.

La finalul lui 2023, costul total al acestui “11” de jucători ajunge la 372 de milioane de euro, o scădere semnificativă față de cota cumulată de 715 milioane de euro de la finalul lui 2022.

ADVERTISEMENT

Jucătorul cu cea mai mare scădere de cota în 2023 este Antony de la Manchester United. Cota sa de piață a înregistrat o prăbușire notabilă, trecând de la 75 de milioane de euro în anul precedent la doar 35 de milioane de euro în prezent.

ADVERTISEMENT