News

Primul caz de COVID-19 raportat în Coreea de Nord! Kim Jong-un a declarat stare de urgență și a carantinat un oraș întreg

26.07.2020 | 12:21
Primul caz de COVID19 raportat in Coreea de Nord Kim Jongun a declarat stare de urgenta si a carantinat un oras intreg
ADVERTISEMENT

Primul caz de COVID-19 raportat în Coreea de Nord a dat liniștea lui Kim Jong-un peste cap. Liderul comunist nu a ezitat o clipă și a declarat stare de urgenţă.

Mai mult de atât, președintele a dispus și carantinarea oraşului de frontieră Kaesong, oraș pe care l-a numit „o situaţie critică în care virusul vicios s-ar putea spune că a intrat în ţară”.

ADVERTISEMENT

Conform primelor informații, o persoană care ar fi trecut ilegal în Coreea de Sud în urmă cu trei ani s-a întors peste graniţa fortificată care împarte cele două ţări cu simptome care sugerează Covid-19.

Panică în Coreea de Nord după primul caz de COVID-19!

De altfel, aproape imediat, liderul din Coreea de Nord, Kim Jong Un, a convocat o reuniune de urgenţă cu ceilalți sfătuitori.

ADVERTISEMENT

Conform primelor informații s-ar fi discutat strict despre „un eveniment de urgenţă, care s-a întâmplat în oraşul Kaesong”.

Oraşul Kaesong a fost plasat în carantină totală, după ce o persoană suspectată de a fi infectată cu coronavirusul „a trecut ilegal” graniţa, a anunţat liderul nord-coreean Kim Jong-un după întâlnire.

ADVERTISEMENT

Președintele nord coreean a mai spus deunăzi că țara lui a prevenit răspândirea infecţiei cu noul coronavirus şi a menținut o situaţie stabilă a numărului de cazuri de infectare.

Cu toate acestea, situația pare să fie una total diferită de cea anunțată de Kim. Mai multe rapoarte neoficiale realizate de către organizaţii internaţionale arată că realitatea este alta.

ADVERTISEMENT

Din păcate, nord-coreenii au de suferit întrucât graniţele sunt închise de la finalul lunii ianuarie, iar vaccinuri şi alte medicamente au rămas depozitate în afara graniţei.

Vă readucem aminte că statul condus de Kim Jong-un şi-a închis graniţele pe 30 ianuarie şi a pus mii de oameni în izolare acum 6 luni.
 

ADVERTISEMENT