Sport

Primul contact al lui Vasile Maftei cu vestiarul Rapidului: “Îmi era și rușine, tremuram la propriu”

Vasile Maftei a fost invitatul special de la SUFLET DE RAPIDIST. Maftei a povestit despre primul contact cu vestiarul Rapidului din perioada în care își făcea debutul la prima echipă.
07.09.2023 | 13:45
Primul contact al lui Vasile Maftei cu vestiarul Rapidului Imi era si rusine tremuram la propriu
Vasile Maftei a fost invitatul special de la SUFLET DE RAPIDIST. Maftei a povestit despre primul contact cu vestiarul Rapidului din perioada în care își făcea debutul la prima echipă.
ADVERTISEMENT

Vasile Maftei este unul dintre jucătorii emblematici ai Rapidului. Fostul fundaș central a vorbit despre câteva momente importante în tricoul Giuleștenilor. Maftei a povestit despre primul contact cu vestiarul Rapidului de pe vremea când debuta la prima echipă.

Maftei, despre primul contact cu vestiarul Rapidului

La SULFET DE RAPIDIST, Vasile Maftei a povestit despre primul contact cu vestiarul Rapidului. Fostul fundaș din Giulești a spus că nu se schimba în vestiar cu toți acei jucători mari și era foarte rușinat față de aceștia. Desigur, rușinea venea dintr-o formă de respect pe care Maftei o avea pentru fostele legende ale Rapidului.

ADVERTISEMENT

“Îmi aduc aminte că eram la Pro Rapid, unde erau două vestiare. Eu mă schimbam în sala de forță, pentru că nu aveam loc și îmi era și rușine sincer. Tremuram la propriu. Intrai într-un vestiar, unde dădeai de niște monumente foarte mari.”, a povestit Vasile Maftei.

Despre problema noii generații

Fostul jucător al Rapidului a mai făcut o comparație și cu noua generație. La SUFLET DE RAPIDIST, Vasile Maftei a susținut că aceștia au respect, însă problema lor cea mai mare este educația. Despre dificultatea pe care o întâlnește la juniorii giuleștenilor, Maftei spune că este din cauza părinților care îți lasă copiii singuri de cele mai multe ori, fără să se ocupe de aceștia.

ADVERTISEMENT

“Nu știu acum cât așa se mai întâmplă în ziua de azi, pentru că s-au schimbat generațiile. Nu știu dacă acum un jucător de 18-19 ani, când ia contact cu prima echipă, mai are aceeași reacție. Și nu este din cauza respectului, pentru el există și acum.

Cea mai mare problemă pe care o întâmpinăm la copiii de orice vârstă este cea a educației. Educația pe care o primesc de acasă, cu care vin mai departe și pe care o transmit ei între ei.

ADVERTISEMENT

E greu să găsești cât mai mulți copii cu o educație corectă. Pentru că sunt lăsați singuri mulți dintre ei. După educație mai vin și alte lucruri la care trebuie să se lucreze.”, a mai declarat fostul jucător de pe Giulești.

Noul lider de la Rapid: “Mi-aș dori!”

La SUFLET DE RAPIDIST, Alex Ioniță a vorbit despre rolul de căpitan și cine va prelua responsabilitatea după plecarea lui Cristi Săpunaru. Ioniță susține că nu se simte ca un lider, dar și-ar dori să preia banderola de căpitan a Rapidului, fiind unul dintre cei mai vechi jucători ai formației Giuleștene.

ADVERTISEMENT

“Mi-aș dori, sunt conștient, m-am gândit că la un moment dat Cristi Săpunaru nu va mai continua ca jucător. Dacă voi fi pus în fața faptului împlinit probabil că voi avea acea scânteie de care am nevoie. Nu mă văd un lider, dar trebuie să fac acest lucru. Cred că îți trebuie mai multe lucruri ca să fii căpitan la o echipă. Aș fi putut fi căpitan pe vremea domnului Edi Iordănescu, atunci când eram la Astra și jucam și aveam 22 de ani. 

Dar i-am spus că nu mă văd să fiu căpitan, nu mă văd între conducere, jucători și antrenori. Când domnul Edi Iordănescu a venit la Astra. Atunci, mulți jucători au plecat, eu am rămas acolo și atunci mi-a dat banderola de câteva ori. I-am spus că nu aș putea, pentru că era o situație tensionată în privința banilor. Nu mă vedeam ca eu să fiu luat în serios dacă puneam problema banilor. Când fac un lucru, îmi place să-l fac sută la sută, nu doar de dragul de a-l face!”, a spus Alex Ioniță.

Primul contact al lui Vasile Maftei cu vestiarul Rapidului

ADVERTISEMENT