Life

Primul oraș care trece oficial la săptămâna de muncă de patru zile. De când se întâmplă minunea

Prima localitate care trece la modelul de 4 zile de muncă și 3 zile libere. Când va intra în vigoare această regulă pentru angajați.
18.04.2023 | 19:34
Primul oras care trece oficial la saptamana de munca de patru zile De cand se intampla minunea
Prima localitate care trece la modelul de 4 zile de muncă și 3 zile libere. Când va intra în vigoare această regulă pentru angajați. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Primul oraș care trece oficial la săptămâna de muncă de patru zile. De când se întâmplă minunea. Anunțul a fost făcut de managerul de resurse umane al unei mari companii care consideră că este cea mai bună decizie pentru angajați.

Prima localitate care trece la modelul de 4 zile de muncă și 3 zile libere. Când va intra în vigoare această regulă pentru angajați

Prima localitate care trece la modelul de 4 zile de muncă și 3 zile libere este orașul Wedel din landul Schleswig-Holstein, Germania. Municipalitatea a dezvăluit că datorită acestui model zona va fi mai atractivă datorită posturilor neocupate.

ADVERTISEMENT

Un purtător de cuvânt al regiunii spune că autoritățile au aprobat planul la ședința consiliului care a avut loc săptămâna trecută. În momentul de față, se lucrează la pregătirea contractului de prestări servicii necesar ca bază legală.

Jörg Amelung, managerul de resurse umane al companiei, a anunțat că săptămâna completă de lucru, fie că este de 20, 35 sau 41 de ore, urmează să fie repartizată pe patru zile acolo unde este posibil și de dorit din motive de afaceri.

ADVERTISEMENT

Cel mai probabil această regulă pentru angajați va intra în vigoare în următoarea perioadă. Mai exact, săptămâna de lucru de patru zile va fi disponibilă peste numai două luni. Circa 430 de persoane vor beneficia de ea.

Wedel, primul oraș cu program de muncă de 4 zile

„În doar două-trei luni, dorim să permitem tuturor să lucreze o săptămână de patru zile. Fără nicio modificare a salariului. Presupunem că aproximativ 80% dintre angajați, dacă își exprimă o astfel de dorință, vor folosi modelul dezvoltat.

ADVERTISEMENT

În toată Germania vom pierde aproape 1,3 milioane de angajați în sectorul public în următorii opt până la zece ani. Asta înseamnă că avem un număr mare de cerințe de personal.

Și, în același timp, există cu aproximativ 30 la sută mai puțini potențiali solicitanți”, a declarat Jörg Amelung, scrie ziarulromanesc.de. Pe de altă parte, în 2022 orașul Wedel a avut 119 anunțuri de angajare.

ADVERTISEMENT

În această situație, municipalitatea a trebuit să facă publicitate pentru anumite posturi de două sau trei ori mai mult decât anterior. Din păcate, foarte mulți angajați părăsesc administrația sau se pensionează înainte de termen.

ADVERTISEMENT
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de...
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de titlu de pe Arena Națională: „Luminița, Luminița”
Cîrstea, transfigurată: au apărut imaginile cu Sorana după momentul terifiant la care a...
Cîrstea, transfigurată: au apărut imaginile cu Sorana după momentul terifiant la care a asistat la Roma VIDEO
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
"Ce-i aia, frate? Face cerculeţe". Locuitorii unei comune de lângă Capitală, şocaţi de ce au văzut pe cer în miez de noapte
Fosta iubită a Prinţului Cristea a ieşit la plajă şi i-a înnebunit pe...
Fosta iubită a Prinţului Cristea a ieşit la plajă şi i-a înnebunit pe italieni: Incredibil de frumoasă!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„Trădarea” anului în televiziune! Pleacă de la Pro TV, după 26 de ani...
„Trădarea” anului în televiziune! Pleacă de la Pro TV, după 26 de ani și se vehiculează că a semnat deja cu Antena 1
Angajări masive în Armată. Condițiile de concurs pentru cele 2.500 de posturi
Angajări masive în Armată. Condițiile de concurs pentru cele 2.500 de posturi
Un ciclon loveşte România. Roxana Bojariu, Elena Mateescu şi Florinela Georgescu anunţă urgie...
Un ciclon loveşte România. Roxana Bojariu, Elena Mateescu şi Florinela Georgescu anunţă urgie în următoarele zile
Imagini cu casa lui Mihai Neșu. A construit-o în 3 ani și arată...
Imagini cu casa lui Mihai Neșu. A construit-o în 3 ani și arată spectaculos. „Nu e ușor să fii mereu pe șantier”
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește...
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește într-o bucurie