News

Primul soț al Olguței Vasilescu are un salariu lunar fabulos. Ovidiu lucrează la Autoritatea de Supraveghere Financiară

Ovidiu Wlassopol (44 de ani) este primul soț al Liei Olguța Vasilescu, cu care are un copil. Fost ziarist, bărbatul activează din 2013 în cadrul ASF și deține zeci de mii de metri pătrați de teren în județul Brașov.
07.12.2021 | 14:33
Primul sot al Olgutei Vasilescu are un salariu lunar fabulos Ovidiu lucreaza la Autoritatea de Supraveghere Financiara
Ovidiu Wlassopol, primul soț al Olguței Vasilescu, înregistrează astăzi venituri fabuloase ca angajat ASF
ADVERTISEMENT

Actual primar al Craiovei, Lia Olguța Vasilescu (47 de ani), a fost căsătorită vreme de 14 ani, până în 2016, cu Ovidiu Wlassopol (44 de ani). Olguța și Ovidiu au divorțat apoi silențios, din căsnicia lor rezultând un băiat, Robert Ștefan, astăzi în vârstă de 12 ani.

Și Olguța, și Ovidiu au lucrat la începutul carierei în presă. Dacă actualul primar al Craiovei a fost ziaristă la cotidianul local Cuvântul libertății, Ovidiu Wlassopol devenise redactor la Jurnalul național, apoi la Libertatea, pentru a lucra și la PRO TV, pe post de corespondent.

ADVERTISEMENT

După separarea de Ovidiu, Olguța Vasilescu acceptase ca fostul ei soț să-i achite o pensie alimentară pentru copil în valoare fixă de 1000 lei pe lună. Asta în ciuda faptului că Wlassopol se angajase la Comisia Națională de Valori Mobiliare, de unde încasa lunar circa 3800 euro.

Fost ziarist, primul soț al Olguței Vasilescu lucrează de 8 ani la Autoritatea de Supraveghere Financiară

La nivelul studiilor, Ovidiu Wlassopol și-a trecut în CV faptul că este licențiat în Științele Comunicării, dar și licențiat în Drept (2012). În 2015, Wlassopol a specificat că a terminat un master în domeniul Drept Financiar, Bancar și al Asigurărilor.

ADVERTISEMENT

Cariera lui Wlassopol a cunoscut o ascensiune fulminantă după ieșirea din presă. Între 2007 și 2013, primul soț al Olguței Vasilescu  a lucrat la Comisia Națională de Valori Mobiliare (CNVM), pe post de consilier cabinet comisar CNVM.

Apoi, în 2013, Wlassopol a ajuns consilier cabinet vicepreședinte SIIF la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF). Între 2017 și 2018, fostul ziarist a ocupat chiar și funcția de prim-vicepreședinte al ASF.

ADVERTISEMENT

Fostul soț al Olguței Vasilescu câștigă astăzi 30.000 lei pe lună

”În condițiile în care în CV-ul său scria că lucrează la ASF de mai mulți ani, ocupându-se de supravegherea asigurărilor și reasigurărilor, deputatul USR Claudiu Năsui i-a adresat o întrebare tehnică, la care Wlassopol nu a știut să răspundă. ”Nu cunosc”, a răspuns, clătinând din cap, candidatul la o funcție de conducere în ASF”, nota presa în 2017, când Wlassopol fusese numit prim-vicepreședinte ASF prin votul majorității PSD-ALDE.

Din 2018 și până astăzi, Ovidiu Wlassopol îndeplinește funcția de membru neexecutiv Consiliu la Autoritatea de Supraveghere Financiară. Pentru activitatea sa din cadrul ASF, Wlassopol încasează un venit anual de 364.626 lei, adică un pic peste 30.000 lei pe lună.

ADVERTISEMENT

Wlassopol are părți din terenuri intravilane care depășesc 23 de hectare

Averea lui Ovidiu Wlassopol este completată de un număr de 16 terenuri, majoritatea intravilane, amplasate în județul Brașov, dar și în București, pe care fostul soț al Olguței Vasilescu le deține împreună cu mai mulți moștenitori. Suprafață cumulată a terenurilor deținute în parte și de Wlassopol depășește 23 de hectare.

Wlassopol este și proprietarul unui apartament și a unei case în Capitală, păstrează 50.000 lei și 38.000 dolari în bănci, acordând și un împrumut în nume personal de 80.500 euro.

Și Ovidiu Wlassopol, și Olguța Vasilescu și-au refăcut viața sentimentală după divorț. În februarie 2019, Olguța s-a măritat cu cu politicianul Claudiu Manda, nunta fiind pentru cuplu un prilej de a strânge o adevărată avere.

Astfel, în vara lui 2019, Claudiu Manda și-a trecut în declarația de avere și banii pe care el și soția i-au primit ca dar de nuntă: 246.400 de euro, 334.000 lei şi 5.200 de dolari, la care se adaugă și obiecte de mai multe zeci de mii de euro.

ADVERTISEMENT