News

Principesa Margareta a României, în vizită la Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, Principesa Margareta și Principele Radu ai României, întâlnire la Castelul Windsor. Întrevederea a avut un caracter privat.
24.11.2021 | 23:26
Principesa Margareta a Romaniei in vizita la Regina Elisabeta a IIa a Marii Britanii
Principesa Margareta a României, în vizită la Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Foto: Facebook Familia Regală a României
ADVERTISEMENT

Principesa Margareta a României, alături de Principele Radu, s-a întâlnit cu Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, miercuri, în cadrul unei întrevederi private.

Anunțul făcut de Casa Regală a României arată că cei doi membrii ai Familiei Regale de la noi din țară au fost primiți la Castelul Windsor.

ADVERTISEMENT

Principesa Margareta a României și  Principele Radu, întâlnire cu Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii

Conform sursei de informații citate, cuplul regal este într-o vizită oficială în Marea Britanie, care se va încheia pe data de 27 noiembrie 2021, ei fiind în această țară încă de pe 24 noiembrie.

„Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei și ASR Principele Consort au fost primiți astăzi după-amiază la Castelul Windsor de către Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii și Irlandei de Nord. Întâlnirea a avut un caracter privat.

ADVERTISEMENT

Cuplul regal se află într-o vizită cu caracter public în Marea Britanie, în zilele de 24-27 noiembrie 2021.

Vom reveni curând cu detalii despre prima zi a vizitei regale la Londra”,  se arată pe pagina de Facebook a Casei Regale.

ADVERTISEMENT

Casa Regală, detalii despre vizita cuplului regal în Marea Britanie

Familia Regală a României a făcut deja șase vizite externe, ultima fiind aceasta din Marea Britanie. Înainte, Principesa Margareta a României și Principele Radu au mai fost în Polonia, Isranbul sau Italia.

„Este a șasea prezență externă a Familiei Regale a României în acest an, după vizita din Republica Polonă a Principesei Sofia (în septembrie), participarea online a Principelui Radu la al 24-lea Summit Economic Eurasiatic Marmara, de la Istanbul (în iulie), vizita din Italia și vizita din Germania ale Principesei Sofia (ambele în octombrie) și vizita din Slovacia a Principelui Radu (noiembrie)”, se arată pe site-ul România Regală.

ADVERTISEMENT

Când a fost prima vizită a Familiei Regale în Londra

Prima vizită a Familiei Regale a României în capitala Marii Britanii a fost acum mulți ani, mai precis în 1874.

În schimb, prima vizită a Familiei Regale Britanice în România a fost ceva mai târziu, în 1888, la Castelul Peleș.

„Prima vizită a Familiei Regale a României la Londra a avut loc în anul 1874 când Principele Suveran Carol I și Principesa Elisabeta (Carmen Sylva) s-au întâlnit cu Principele și Principesa de Wales (deveniți mai târziu Regele Edward VII și Regina Alexandra).

Prima vizită regală britanică în România a avut loc la Castelul Peleș, în anul 1888, când viitorul Rege Edward VII a fost oaspetele Regelui Carol I”, mai arată sursa citată anterior.

ADVERTISEMENT