Life

Prințul Harry, cheltuieli de 100.000 de lire din banii contribuabililor. Pe ce a dat soțul lui Meghan Markle atâția bani

Prințul Harry, cheltuieli de 100.000 de lire din banii contribuabililor, din dorința de a-și recupera protecția de la Poliția Metropolitană din Marea Britanie.
28.07.2022 | 18:29
Printul Harry cheltuieli de 100000 de lire din banii contribuabililor Pe ce a dat sotul lui Meghan Markle atatia bani
Prințul Harry, cheltuieli de 100.000 de lire din banii contribuabililor. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Prințul Harry ar fi cheltuit nu mai puțin de 100.000 de lire sterline pentru a putea avea iarăși o echipă de protecție, bani din taxele plătite de popor.

Prințul Harry, cheltuieli de 100.000 de lire din banii contribuabililor

După ce a anunțat că renunță la statutul de membru al Familiei Regale Britanice, la fel și soția lui, Prințul Harry nu mai avea dreptul la gărzi de corp din poliție, așa cum se întâmpla până atunci.

ADVERTISEMENT

Pentru că nu se simte în siguranță în Anglia, Prințul Harry vrea să redobândească acest drept, iar procesul este suportat din banii contribuabililor.

În perioada septembrie 2021 – mai 2022, ducele de Sussex ar fi cheltuit nu mai puțin de 90.094,79 lire sterline. Costurile ar putea depăși cu mult această sumă.

ADVERTISEMENT

Mai detaliat, sumele au fost împărțite astfel: 55.254 de lire sterline pentru Departamentul Juridic al Guvernului, 34.824 de lire sterline pentru avocați și 16,55 de lire sterline pentru curieri, potrivit The Sun.

Prințul Harry spune că nu se simte în siguranță în Marea Britanie

Prințul Harry afirma că nu se mai simte în siguranță în Marea Britanie, acesta fiind poate și unul dintre motivele pentru care a vizitat țara sa natală de doar două ori de când s-a mutat definitiv în California alături de Meghan Markle și copiii lor.

ADVERTISEMENT

În argumentele sale, prințul spunea că este nevoie de agenți de la Poliția Metropolitană din Anglia care să îi protejeze pentru că aceștia au acces la serviciile de securitate și pot să le ofere protecție sporită.

Ducele și ducesa de Sussex au angajat o echipă de protecție privată, dar aceasta le este de folos în America, nu și în Marea Britanie.

ADVERTISEMENT

Purtătorul de cuvânt al Prințului Harry spunea la începutul anului că nu ar vrea ca taxele de judecată să fie deduse din banii contribuabililor, dar costurile vin ca urmare a unei solicitari adresate Comitetului Executiv Regal. Ministerul de Interne spunea că va recupera costurile ulterior, de la prinț.

ADVERTISEMENT