Life

Prințul William și Kate Middleton nu mai ajung în Belize. Presiunile localnicilor, decisive

Prințul William și Kate Middleton au fost nevoiți să facă o schimbare importantă în ceea ce privește turneul din Caraibe. Ducii de Cambridge au anulat o vizită.
19.03.2022 | 15:44
Printul William si Kate Middleton nu mai ajung in Belize Presiunile localnicilor decisive
Ducii de Cambridge au anulat o vizită în Belize. Ce mesaj au transmis locuitorii. Sursa foto: Instagram.com
ADVERTISEMENT

Nepotul Reginei Elisabeta a II-a și soția sa urmeau să ajungă duminică, 20 martie 2022, la o fermă de cacao dintr-un sat din Belize, însă localnicii nu au fost de acord. Oamenii au protestat pentru a-și susține punctul de vedere.

Ducii de Cambridge au anulat o vizită în Belize. Ce mesaj au transmis locuitorii

Prințul William și Kate Middleton nu mai ajung la ferma de cacao Akte ‘il Ha din satul Indian Creek, de la poalele Munţilor Maya. Angajamentul a fost scos din program încă din cursul zilei de vineri, 18 martie 2022.

ADVERTISEMENT

Disputa a plecat de la locul de aterizare al elicopterului care urma să îi transporte pe ducii de Cambridge. Localnicii au declarat că nu au fost consultați cu privire la acest aspect fiind vorba de un teren local de fotbal.

„Nu vrem să aterizeze pe pământul nostru, acesta este mesajul pe care vrem să-l transmitem. Pot ateriza oriunde, dar nu pe pământul nostru”, a spus liderul din Indian Creek, Sebastian Shol, pentru Daily Mail.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea Ducii de Cambridge urmează să aterizeze în Belize sâmbătă după amiază. Ducele și Duceva vor fi întâmpinaţi la aeroport de către guvernatorul general al ţării, Froyla Tzalam. Ulterior, se vor deplasa în Belize City pentru o întâlnire oficială cu prim-ministrul Johnny Briceno.

Ducii de Cambridge au ”probleme” la vizita din Belize

Și aceasta nu este singura problemă ridicată la începutul vizitei celor doi Duci de Cambridge în Belize, Jamaica și Bahamas. Turneul de 8 zile este realizat în onoarea Jubileului de Platină al reginei Elisabeta a II-a.

ADVERTISEMENT

Din păcate, deplasarea ridică întrebări cu privire la planificarea călătoriei, dar și între oamenii din zona respectivă și Flora and Fauna International, organizaţia caritabilă pentru conservarea mediului pe care Prințul William o susţine în calitate de patron.

„Putem confirma că din cauza unor probleme sensibile care implică comunitatea din Indian Creek, vizita a fost mutată într-o altă locaţie. Detalii suplimentare vor fi furnizate în timp util”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Palatului Kensington.

ADVERTISEMENT