Fotbal international

PRO sau CONTRA amor înaintea meciurilor? Ce zic marii antrenori

Declaraţia jucătorului Sevillei, Samir Nasri, referitor la regulile privind orele pînă la care foştii săi coechipieri de la Manchester City au primit permisiunea să facă sex din partea...
17.11.2016 | 16:50
PRO sau CONTRA amor inaintea meciurilor Ce zic marii antrenori
ADVERTISEMENT

Declaraţia jucătorului Sevillei, Samir Nasri, referitor la regulile privind orele pînă la care foştii săi coechipieri de la Manchester City au primit permisiunea să facă sex din partea antrenorului Pep Guardiola, naşte din nou o grămadă de controverse în lumea sportului.

Guardiola le-a dat voie jucătorilor să întreţină relaţii intime cu femeile lor numai pînă la miezul nopţii şi niciodată în seara dinaintea unui meci.

ADVERTISEMENT

Olanda lui Cruyff, campioană la destrăbălare

Politica sa este în totală contradicţie cu modul în care proceda regretatul Johan Cruyff, tehnicianul olandez căruia Pep i-a fost elev ani de zile la Barcelona. Cruyff a adoptat ceea ce el însuşi făcuse la vremea cînd se afla pe gazon, la echipa naţională. Jucătorii Olandei, medaliaţi cu argint la Mondialul din 1974, au trăit cantonamentul din Germania în cel mai liber stil cu putinţă, băutură, ţigări şi femei. Doar în seara dinaintea jocurilor era linişte în camerele batavilor.

CLICK SUS PE GALERIA FOTO 

Poziţia lui Guardiola nu este singulară. Marele Arrigo Sacchi, pe vremea cînd era la AC Milan, le-a indicat jucătorilor să se abţină toată săptămîna de la întîlnirile amoroase, înaintea unei confruntări cu Napoli, dacă vor să aibă vreo şansă pentru a-l opri pe Maradona. Însă olandezul Ruud Gullit i-a dat imediat replica: “Mister, dacă nu o fac, nu pot să alerg”.

ADVERTISEMENT

Antrenorii Italiei, pro şi contra

Şi selecţionerii Italiei au avut poziţii diferite. Cu Marcello Lippi azzurri au ieşit campioni mondiali în 2006, dar au trăit ca în sihăstrie, femeile lor neavînd voie să se vadă cu ei nici măcar după meciuri, Opt ani mai tîrziu, Cesare Prandelli a întors foaia, la turneul final din Brazilia şi a permis o viaţă plină de plăceri jucătorilor. La Euro 2016 italienii au avut parte de un nou regim de austeritate, Antonio Conte nefiind deschis nici unei forme de relaxare de acest gen.

Susic, adeptul masturbării

La fel a procedat şi Fabio Capello cît timp s-a aflat pe banca naţionalei Angliei, atrăgîndu-şi o uriaşă antipatie din partea jucătorilor, cu deosebire ale starurilor. Germanii sînt însă fericiţi cu Joachim Low, pentru că acesta le-a dat voie orice, dar numai după meciuri. În schimb, la Mondialul din 2014, Bosnia, calificată în premieră, a venit cu un antrenor, Safet Susic, pus pe practici revoluţionare. Susic pur şi simplu le-a recomandat jucătorilor săi să îşi rezolve aceste necesităţi prin şedinţe de masturbare, repetate pînă cînd se vor simţi OK!

ADVERTISEMENT

“Iron Man”, virginul din NBA

Exemple pro şi contra provin şi din baschetul american profesionist. În anii 80 ai secolului trecut Los Angeles Lakers era o forţă prin vedetele sale, Magic Johnson, Kareem Abdul Jabar, James Worthy, cu toţi deseori participanţi, în special în imensa locuinţă a lui Magic, la adevărate orgii.

ac-green

Unul singur dintre starurile lui Lakers, AC Green, extrem de religios, nu participa niciodată. De altfel, el a rămas virgin pînă spre 40 de ani, cînd s-a însurat! Încercările disperate ale găştii condusă de Johnson de a-l corupe, aducîndu-i la uşa camerei fete dezbrăcate, nu au avut nici odată izbîndă, Green alungîndu-le cu blîndeţe, cu cîteva pasaje din Biblie. Nu întîmplător, Green ,supranumit “Iron Man” are cele mai multe meciuri jucate consecutiv ]n istoria NBA, 1192.

ADVERTISEMENT