Life

Problema de matematică ce dă bătăi de cap multor români. Doar geniile găsesc soluția în mai puțin de 30 de secunde

Subiectul de matematică care a creat controverse în rândul multor persoane. Numai cei inteligenți găsesc soluția în mai puțin de 30 de secunde.
11.11.2023 | 22:35
Problema de matematica ce da batai de cap multor romani Doar geniile gasesc solutia in mai putin de 30 de secunde
Problemă de matematică. Care este răspunsul corect? Sursa foto: reddit.com / Pinterest. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Problema de matematică ce dă bătăi de cap multor români. Doar geniile găsesc soluția în mai puțin de 30 de secunde. Rezolvarea nu este una complicată, doar că este nevoie de o atenție distributivă destul de ridicată.

Subiectul de matematică care a creat controverse în rândul multor persoane. Numai cei inteligenți găsesc soluția în mai puțin de 30 de secunde

Subiectul de matematică care a creat controverse în rândul multor persoane a fost publicat pe Reddit, conform Daily Record cu titlul „O problemă de matematică, dar eu nu văd tiparul”. Numai cei inteligenți găsesc soluția în mai puțin de 30 de secunde.

ADVERTISEMENT

Foarte mulți oameni au încercat să găsească răspunsul corect la tabelul format din mai multe cifre și numere și unde se află un mare semn de întrebare. Situația apare sub forma unui puzzle cu 12 căsuțe separate.

În 11 dintre acestea apare o cifră sau un număr în interior, însă una dintre ele este complet goală. Pentru a rezolva problema de matematică și pentru a afla ce se ascunde în singura căsuță goală trebuie să ne îndreptăm atenția asupra celor din tabel.

ADVERTISEMENT

Soluția pare una foarte grea la prima vedere, dovadă că mulți oameni nu au știut care este. În realitate, rezultatul este unul simplu, după cum au arătat mai mulți internauți de pe cunoscuta platformă de socializare.

Problemă de matematică
Problemă de matematică. Care este răspunsul corect? Sursa foto: reddit.com / Pinterest. Colaj: Fanatik

„Dacă nu mă înșel, prima cifră e suma celor 2 numere, al 2-lea număr e diferența. Prima cifră din mijloc e suma celor 2 care îl înconjoară”, a transmis un utilizator care a găsit răspunsul la problemă.

ADVERTISEMENT

„A 2-a cifră e prima minus a 2-a” și „Răspunsul e 53. Dacă stai să calculezi numerele împreună, ajungi la 53”, au scris alte persoane pe Reddit. Alte persoane au fost mai ingenioase și au căutat soluția în comentariile altora.

Un exercițiu de matematică a creat haos între părinți

Problema de matematică nu este singura care a creat haos printre internauți. Un exercițiu relativ simplu a fost subiect de discuție pe grupul părinților unei școli din Craiova, județul Dolj. Aceștia au căutat răspunsul la întrebarea „Cum se calculează 2+2×2-2×2=?”.

ADVERTISEMENT

Se pare că regula care spune că se calculează mai întâi înmulțirea și împărțirea a fost uitată de foarte mulți dintre aceștia. Unii au folosit inclusiv calculatorul de pe telefonul mobil, care le-a dat un răspuns complet eronat, 12, nicidecum 2.

ADVERTISEMENT
Tags: