News

Probleme cu aplicația WhatsApp! Mii de utilizatori sunt afectați

15.07.2020 | 19:01
Probleme cu aplicatia WhatsApp Mii de utilizatori sunt afectati
ADVERTISEMENT

Mii de utilizatori ai aplicației WhatsApp din toate colțurile lumii au raportat probleme în funcționarea serviciului de mesagerie. Concret, în timp ce unii s-au plâns că nu pot trimite mesaje prietenilor din listă, alții nici măcar nu au reușit să se conecteze, deși susțin că au introdus de zeci de ori datele de autentificare.

Erorile au apărut atât în cazul telefoanelor mobile cu sistem de operare Android, cât și pe Iphone-urile celor de la Apple. Trecerea la WhatsApp Web nu este o soluție în momentul de față, pentru că și acolo au fost semnalate aceleași neplăceri.

ADVERTISEMENT

Potrivit site-urilor de specialitate, dificultățile tehnice au fost întâmpinate atât de utilizatorii din India, cât și de cei din state europene precum Germania, Belgia, Olanda, Italia, Spania, Finlanda. Din păcate, nici România nu a scăpat de această situație nefericită.

WhatsApp are din nou probleme mari. Utilizatorii și-au ieșit din minți

Înfuriați la culme de faptul că nu le pot trimite mesaje celor dragi, oamenii și-au vărsat năduful pe rețelele de socializare, sperând că astfel vor obține o reacție promptă din partea companiei care deține cel mai popular serviciu de mesagerie.

ADVERTISEMENT

A observat cineva că WhatsApp este mort … Sau doar eu?”, a scris un utilizator pe Twitter, în vreme ce un altul a oferit mai multe detalii cu privire la erorile pe care le întâmpină. „WhatsApp este dezactivat chiar și după dezinstalarea, reinstalarea și repornirea telefonului meu”.

Vin pe Twitter pentru a confirma faptul că WhatsApp este într-adevăr mort#WhatsApp“, a mai scris un internaut, revoltat că nu poate accesa aplicația. Nici WhatsApp Web, care se folosește de conexiunea telefonului și poate fi utilizată de pe laptopuri sau desktopuri, nu a scăpat de problemele tehnice.

ADVERTISEMENT

Un specialist în securitatea datelor propune interzicerea WhatsApp pentru angajații de la stat

Dincolo de problemele de conectare cu care se confruntă adesea, utilizatorii serviciului WhatsApp riscă să își dezvăluie datele personale infractorilor cibernetici. Sau cel puțin așa susține șeful de securitate al datelor din Germania, care avertizează organele federale să nu folosească aplicația, din cauza preocupărilor legate de transmiterea informațiilor către Facebook.

Totodată, acesta a interzis ministerelor şi instituţiilor publice să folosească WhatsApp și le-a recomandat angajaților din sectorul public să respecte şi nu să neglijeze protecţia datelor, „chiar şi în aceste vremuri dificile”.

ADVERTISEMENT

Doar prin trimiterea de mesaje, metainformaţii sunt livrate către WhatsApp de fiecare dată”, a explicat Ulrich Kelber, adăugând că aceste bucăţi de informaţie ajung direct la Facebook, compania mamă a WhatsApp.

ADVERTISEMENT
Tags: