News

Rareș Bogdan dinamitează alianța PNL-PSD. Declarații dure despre PSD și Primăria Capitalei. Florin Cîțu și Marcel Ciolacu cer ședință de coaliție

În urma declarațiilor făcute de Rareș Bogdan, care a prezis ruperea coaliției într-un an, Marcel Ciolacu a convocat ședință de urgență, lucru ce indică probleme grave în alianța PNL-PSD.
20.01.2022 | 11:38
Rares Bogdan dinamiteaza alianta PNLPSD Declaratii dure despre PSD si Primaria Capitalei Florin Citu si Marcel Ciolacu cer sedinta de coalitie
ADVERTISEMENT
20-01-2022
09:46

Rareș Bogdan îl critică dur pe Nicușor Dan

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, nu are o părere prea bună despre prestația lui Nicușor Dan în calitate de primar al Capitalei.

“A fost un excelent activist civic, este un primar slab. Nu mă întrebați de ce, asta mi se pare mie”, a declarat Rareș Bogdan.

Deși acesta l-a susținut în campanie, acum consideră că nu e un lider excepțional.

“A fost o decizie din partea PNL de a scăpa de Gabriela Firea și PNL a decis să nu prezinte un candidat, pentru a nu fragiliza șansele dreptei politice de a o îndepărta pe doamna Gabriela Firea de la primărie. Cred că a fost o decizie corectă, dar din păcate candidatul care a câștigat nu se dovedește a fi un excepțional manager.

O fi un om de bună-credință, nu mă îndoiesc, dar uneori buna-credință nu merge mână în mână cu profesionalismul și cu priceperea. Poate își revine, mai are timp”, a mai precizat Rareș Bogdan.

Prim-vicepreședintele PNL nu știe dacă l-ar mai susține pe Nicușor Dan pentru un al doilea mandat.

“E devreme să spunem asta, depinde cum își duce mandatul. Poate va avea o iluminare și poate în următorii doi ani se va dovedi un excepțional manager și va rezolva problemele Capitalei.

Deocamdată, după primii doi ani sau un an și jumătate, nu mi se pare că a confirmat așteptările uriașe ale bucureștenilor. Asta nu înseamnă că nu avem răbdare cu domnia sa”, a mai menționat acesta.

20-01-2022
09:09

Florin Cîțu a convocat o ședință de urgență a coaliției, în urma schimbului de replici între Rareș Bogdan și Marcel Ciolacu

Liderul PNL, Florin Cîțu, a convocat o ședință de urgență a coaliției de guvernare, pentru a vorbi despre situația crizei energetice, despre pandemie, dar și despre dobânzile mari de la împrumuturi.

Această ședință a fost solicitată de Florin Cîțu, după ce Rareș Bogdan și Marcel Ciolacu au avut un schimb acid de replici.

Din primele informații, președintele PNL este de părere că problemele personale între cei doi ar trebui discutate în afara coaliției.

Au apărut probleme în coaliția PSD-PNL. Indignat de declarațiile lui Rareș Bogdan, care a prezis ruperea coaliției într-un an, liderul Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a convocat ședință de urgență.

Probleme în coaliția PSD-PNL. Marcel Ciolacu a convocat ședință de urgență, în urma declarațiilor lui Rareș Bogdan

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a convocat o ședință de urgență a coaliției, indignat fiind de declarațiile lui Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL.

ADVERTISEMENT

Miercuri seară, 19 ianuarie, Marcel Ciolacu, a postat pe pagina oficială de Facebook un răspuns la ce a zis Rareș Bogdan, cu privire la ruperea coaliției PSD-PNL-UDMR peste un an.

“Am înțeles că Rareș Bogdan a pus batistuța pe globul de cristal și a văzut că se va rupe coaliția peste un an. Hai să îi curmăm suferința!

ADVERTISEMENT

Cer mâine de urgență o ședință a coaliției, pentru că PSD nu răspunde de trecut și a venit la guvernare să construiască pentru oameni”, a declarat liderul social-democrat.

Acesta a lansat un atac la adresa PNL și a precizat că singurul partid care rezolvă problemele cetățenilor ar fi PSD.

ADVERTISEMENT

“PNL a rămas captiv în paradigma coaliției cu USR, când se războiau cu tănculețe pe covoraș. Românii au alte așteptări!

PSD va rămâne principalul partid concentrat pe problemele reale ale românilor din această guvernare!”, a mai menționat Marcel Ciolacu.

ADVERTISEMENT

Ce a declarat Rareș Bogdan

Declarațiile lui Rareș Bogdan au fost cele care l-au indignat pe Marcel Ciolacu și l-au făcut să ceară o ședință de urgență a coaliției.

Prim-vicepreședintele PNL a avut câteva nemulțumiri la adresa PSD, pe care și le-a exprimat public.

“PSD trebuie să înțeleagă că dacă vrea să meargă înainte cu noi trebuie să ne respecte și trebuie să înțeleagă că nu putem decât umăr la umăr, nu încercând să puncteze în spațiul public cine e mai șmecher. Nu merge că unul e șmecher și celălalt decontează costurile. M-a deranjat și poziția lor pe criza energetică. Problemele sunt ale românilor, aici nu poate să câștige PNL sau PSD, trebuie să câștige românii.

Ce trebuie să înțeleagă PSD, le-am spus-o și direct, este că în această construcție pe care am făcut-o fără să ne iubim, dar din interes național pentru această țară nu există câștigători și învinși. Putem fi doar împreună câștigători sau învinși pentru că altfel veți vedea retorica AUR care câștigă din influență și cum partidele mainstream, PNL și PSD pot pierde major”, a spus Rareș Bogdan.

Acesta a fost deranjat și de atacurile lansate de Alexandru Rafila la adresa președintelui PNL, Florin Cîțu.

ADVERTISEMENT