Life

Aplicația de pe Android care le fură datele utilizatorilor. A fost eliminată din Google Play Store, iar cei care o au instalată în telefon trebuie să o șteargă neapărat

Aplicația de pe Android pe care trebuie să o ștergi imediat dacă o ai în telefon. Le fură datele utilizatorilor și a fost eliminată din Google Play.
23.11.2023 | 18:07
Aplicatia de pe Android care le fura datele utilizatorilor A fost eliminata din Google Play Store iar cei care o au instalata in telefon trebuie sa o stearga neaparat
Aplicația disponibilă pe Android pe care să o ștergi imediat din telefon. Sursa foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Aplicația de pe Android care are acces la toate datele din telefoanele utilizatorilor, inclusiv fottografii. A fost eliminată deja din Google Play Store și cine o are este sfătuit să o șteargă imediat din telefon.

Aplicația de pe Android pe care trebuie să o ștergi imediat

Aplicația Nothing Chat, disponibilă pe Android, le-a promis utilizatorilor o experiență inedită, dar s-a întâmplat exact contrariul. Acum, toți cei care au descărcat-o sunt sfătuiți să o șteargă imediat.

ADVERTISEMENT

Aplicația a fost dezvoltată de Nothing în parteneriat cu Sunbird cu un scop precis. „Nothing este prima companie de telefonie mobilă care oferă o soluție la una dintre cele mai mari frustrări dintre utilizatorii de Android și iOS”, spunea dezvoltatorul pe site-ul său. 

Dar după mai multe investigații, experții au descoperit că aplicația nu este sigură. Specialistul în tehnologie și fondatorul Text.com, Kishan Bagaria, a explicat pe X – fostul Twitter – despre ce este vorba.

ADVERTISEMENT

Echipa Text.com a publicat, de asemenea, un articol intitulat „Sunbird/ „Nothing Chats” is Not Secure” și a intrat în detaliu despre unele vulnerabilități care au fost găsite.

„Echipa Texts a aruncat o privire rapidă asupra tehnologiei din spatele chat-urilor nimic și a descoperit că este extrem de nesigur că nici măcar nu folosește HTTPS.

ADVERTISEMENT

Acreditările sunt trimise prin text simplu HTTP Backend rulează o instanță de BlueBubbles, care nu acceptă încă criptarea end-to-end”, a explicat echipa de experți, cornform The Sun.

Ce înseamnă asta

Ce înseamnă mai exact acest lucru? Pe scurt, că aplicația trebuie ștearsă imediat din telefon. Fără aceste criptări, Nothing Chat ar putea avea acces la textele, fotografiile și videoclipurile pe care utilizatorii le trimit.

ADVERTISEMENT

Din acest motiv, pe  21 noiembrie, site-ul web Nothing Chat și-a actualizat pagina principală și a spus că a eliminat aplicația din Magazinul Google Play pentru a rezolva unele erori, cerându-și scuze pentru problemele create.

ADVERTISEMENT
Tags: