Sporturi

Probleme medicale pentru Simona Halep în decisivul cu Pavlyuchenkova: “Am dureri!” Video

09.08.2018 | 23:00
Probleme medicale pentru Simona Halep in decisivul cu Pavlyuchenkova Am dureri Video
ADVERTISEMENT

Probleme medicale pentru Simona Halep! Partida maraton cu Anastasia Pavlyuchenkova, disputată pe o căldură infernală, i-a creat un disconfort uriaș liderului mondial. Înainte de startul setului decisiv, Simona a cerut intervenția fizioterapeutului. Acuza dureri provocate de bătături la ambele picioare. A fost bine bandajată și a reușit să continue partida, dar deplasarea ei în teren a fost clar afectată.

Simona Halep a acuzat dureri, iar apoi și-a pierdut repede serviciul în startul setului secund. S-a văzut condusă cu 2-0. Din acel moment, românca a încercat în permanență revenirea pe tabelă, dar rusoaica s-a dovedit în foarte multe rânduri extrem de inspirată. La 2-1 în favoarea Anastasiei Pavlyuchenkova, Darren Cahill a fost chemat pentru o sesiune de on-court coaching.

ADVERTISEMENT

Probleme medicale pentru Simona Halep! I s-a plâns şi lui Darren Cahill

Australianul a lăudat returul Simonei Halep pe serviciul doi și i-a cerut să încerce să țină o poziție cât mai avansată în teren. Dar era cât se poate de clar că românca este la capătul puterilor. “Am dureri!”, i-a transmis Simona Halep antrenorului ei, cu referire cel mai probabil la acele bătături. Iar Pavlyuchenkova părea că nu îi dă nici o șansă. Următoarele două game-uri contra serviciului, Simona nu a putut face absolut nimic.

Dar a reușit cu mare efort să își țină serviciul, iar asta a fost extrem de important. La 2-3, Simona Halep l-a întrebat pe Kader Nouni dacă va mai avea voie să cheme fizioterapeutul în setul decisiv, iar arbitrul i-a transmis că este OK în cazul în care durerile persistă. Liderul mondial i-a spus lui Nouni că mai aşteaptă şi va apela doar în a doua parte a setului, dacă este nevoie.

ADVERTISEMENT

Dureri pentru Simona Halep. Joacă peste doar câteva ore în turul 3 cu Venus

Pavlyuchenkova şi-a făcut serviciul imediat după acea pauză, dar apoi lucrurile s-au schimbat total în acel meci, de la 4-2 pentru rusoaică. Defensiva din ce în ce mai solidă a Simonei Halep au deraiat şi jocul rusoaicei, fără greşeală până în acel punct al setului decisiv. Simona şi-a ţinut serviciul, a făcut apoi break, ba chiar a bifat şi al treilea set consecutiv pentru a trece în avantaj.

probleme medicale pentru simona halep
Simona Halep a primit îngrijiri medicale în startul setului decisiv.

Pe fondul acestei reveniri extraordinare, Simona Halep a decis să nu cheme fizioterapeutul nici la pauza dintre game-uri atunci când avea 5-4. Românca a avut 30-15, s-a mişcat bine pe teren, dar Pavlyuchenkova a reuşit să rămână în meci şi să egaleze la cinci, chiar când s-a intrat în cea de-a patra oră de joc. Ce-i drept se ţinea cont şi de timpul petrecut miercuri noapte, înainte de întrerupere.

ADVERTISEMENT

Probleme medicale pentru Simona Halep la startul setului, dar au părut să dispară pe măsură ce avansam în decisiv. La 5-5, Halep şi-a făcut serviciul la zero şi a avut din nou şansa unui break care să îi aducă şi calificarea în turul 3 la Rogers Cup. Iar românca nu a mai ratat oportunitatea ivită. S-a calificat în turul 3 după 7-5 în decisiv, dar va fi foarte greu să se refacă pentru partida cu Venus Williams, care s-a calificat în minimum de seturi în faţa Soranei Cîrstea.

VEZI AICI VIDEO