Fotbal intern

Probleme pentru Cristiano Bergodi: Alexandru Mățel nu poate fi folosit contra Astrei. Sorin Cârțu: „Mai avem nevoie de trei fundași”

17.06.2020 | 17:37
Probleme pentru Cristiano Bergodi Alexandru Matel nu poate fi folosit contra Astrei Sorin Cartu Mai avem nevoie de trei fundasi
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova este pe cale să înceapă meciurile oficiale, urmând ca vineri, de la ora 20:00, să joace în fața Astrei Giurgiu pe stadionul „Ion Oblemenco”. Disputa va reprezenta debutul oficial al lui Cristiano Bergodi pe banca tehnică a „alb-albaștrilor”.

Din punct de vedere al lotului, tehnicianul italian se va putea baza pe Valentin Mihăilă, cel care nu ar fi putut juca cu FC Botoșani, dar acum este recuperat, așa cum FANATIK a anunțat ieri în exclusivitate. Totuși, Bergodi are un motiv de îngrijoare. Defensiva rămâne un punct vulnerabil, iar acum Universitatea Craiova are și un accidentat.

ADVERTISEMENT

Alexandru Mățel nu va fi disponibil pentru partidele următoare, fiind indisponibil după o accidentare mai veche, survenită la începutul pregătirii. Fundașul dreapta nu fusese folosit nici în partidele amicale, mai ales că acum două săptămâni a suferit și un deces în familie.

Mățel s-a accidentat la antrenamente și nu va fi disponibil în perioada următoare

Defensiva Universității Craiova reprezintă un punct slab, la care Cristiano Bergodi ar trebui să lucreze, mai ales că antrenorul Craiovei este un fost fundaș legendar al echipei Lazio Roma. În amicalul trecut, Știința a pierdut, scor 0-1, cu Chindia, iar golul oaspeților a fost înscris pe o greșeală în partea centrală a apărării.

ADVERTISEMENT

Totuși, oltenii au avut și motive de bucurie. Ionuț Mitran, jucător din pepiniera proprie, a fost titularizat de Bergodi și puștiul nu a jucat deloc rău. În vârstă de doar 18 ani, Mitran a acoperit cu succes postul de fundaș dreapta, chiar dacă la bază el este apărător central. Tânărul a dovedit că se poate ridica la nivelul meciurilor și poate fi surpriza plăcută a lui Bergodi.

Problema lui Alexandru Mățel este mai veche, fiind vorba de o accidentare de la începutul pregătirilor pentru restartul campionatului. Cristiano Bergodi se va baza pe flancul drept al apărării pe doi jucători U21, Ștefan Vlădoiu și Ionuț Mitran. Primul are ceva mai multă experiență, evoluând chiar și la naționala de tineret a României, sub comanda lui Mirel Rădoi.

ADVERTISEMENT

În pauza provocată de pandemie, Știința a renunțat la un fundaș dreapta. Ivan Martic a plecat după trei ani petrecuți în Bănie. Acesta le ura baftă foștilor săi colegi să câștige titlul în Liga 1: „Vreau să vă văd pe toți ridicând trofeul și voi rămâne pe viață suporterul vostru. P.S. Sper să-mi păstrați și mie o medalie de campion și dacă voi avea timp, vin cu siguranță la sărbătoarea”, scria Ivan Martic pe contul său de Facebook.

Președintele Sorin Cârțu vrea concurență pe posturi și crede că Universitatea mai are nevoie de trei fundași

Cu transferul aproape realizat al lui Screciu, Sorin Cârțu consideră că Universitatea Craiova ar mai avea nevoie de întăriri în apărare. În direct la Oltenia TV, președintele Științei a declarat: „Dacă vrem titlul trebuie să avem continuitate, consecvență, să câștigăm toate meciurile. Trebuie să ai gândire specială pentru fiecare partidă, nu trebuie să tratezi vreun adversar superficial. Echipa are nevoie de doi fundași centrali şi de un fundaș lateral.

ADVERTISEMENT

Nu ai voie însă să aduci alţi jucători acum, aşa cum tot îmi spune lumea. Nu poți să introduci nimic acum în unitatea asta de grup, nu poți să aduci din altă parte, e un risc. Ăștia din lot stau de 3 luni împreună și au făcut atâtea teste, nu ai voie să aduci alții acum. Numai eu am făcut 5 teste”

Pe lângă Ivan Martic, Universitatea Craiova s-a mai despărțit de alți doi fundași, Tiago Ferreira și Claude Dielna. Acum, Cristiano Bergodi îi are la dispoziție pe Mihai Bălașa, Stephane Acka, Florin Gardos (revenit după o accidentare), Ștefan Vlădoiu, Ionuț Mitran, Alex Mățel (accidentat, dar cu contractul abia prelungit), Nicușor Bancu și Bogdan Vătăjelu.


  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – Astra Giurgiu : 2.00 este cota pentru „GG”. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT