Sport

Probleme pentru Radu Petrescu la Feyenoord – AS Roma. Arbitrul român, “groggy” după ce a primit o minge în cap

În meciul din Europa League dintre Feyenoord - AS Roma, arbitrul român, Radu Petrescu, a întâmpinat câteva probleme după ce a primit o minge în cap.
15.02.2024 | 22:21
Probleme pentru Radu Petrescu la Feyenoord  AS Roma Arbitrul roman groggy dupa ce a primit o minge in cap
Radu Petrescu a primit o minge în cap la meciul Feyenoord - AS Roma.
ADVERTISEMENT

Feyenoord – AS Roma s-au duelat în turul optimilor din Europa League. Meciul de pe stadionul De Kuip s-a terminat la egalitate, scor 1-1. Marcatorii au fost Paixao pentru gazde și Lukaku pentru oaspeți.

Probleme pentru Radu Petrescu în Europa League

Pentru Radu Petrescu nu a fost o partidă foarte grea. Centralul duelului dintre Feyenoord – AS Roma a avut doar câteva intervenții și a oferit 5 cartonașe galbene.

ADVERTISEMENT

Însă, Radu Petrescu a avut câteva probleme în minutul 73. Centralul partidei a primit o minge în cap, mai exact pe față. Balonul a ricoșat cu forță dintr-un jucător direct în arbitrul român după ce Wieffer a încercat să șuteze mingea din afara careului, iar Bove i-a pus contră cu piciorul.

După impact, pe fața lui Radu Petrescu se putea observa că a fost atins destul de serios și era roșu pe obraz. Cu toate acestea, centralul a continuat fără să acuze vreo durere. Radu Petrescu a oprit jocul și a repus mingea din locul în care a fost lovit.

ADVERTISEMENT

Arbitrul român a fost ajutat în meciul din Europa League de secunzii săi, Radu Ghinguleac și Mircea Mihail Grigoriu. Cel de-al patrulea oficial a fost Marcel Bîrsan, iar în camera VAR s-au aflat Cătălin Popa și Ovidiu Hațegan.

Radu Petrescu primește o minge în cap la meciul din Europa League dintre Feyenoord - AS Roma. Sursa Foto: sport.ro
Radu Petrescu primește o minge în cap la meciul din Europa League dintre Feyenoord – AS Roma. Sursa Foto: sport.ro

Feyenoord – AS Roma, a treia întâlnire consecutivă în cupele europene

Feyenoord și AS Roma au făcut o tradiție din a se duela în cupele europene. Cele două formații de top din Olanda și Italia au disputat 5 meciuri directe de-a lungul timpului. În 2022, AS Roma a câștigat cu 1-0 finala UEFA Conference League contra lui Feyenoord.

ADVERTISEMENT

A fost chiar prima ediție din istorie a celei mai noi competiții UEFA. Singurul gol al meciului a fost marcat de Nicolo Zaniolo în minutul 32. Ulterior, cele două formații s-au întâlnit în sezonul 2022/2023, sezonul precedent, în sferturile de finală ale UEFA Europa League.

Meciul tur a fost câștigat de Feyenoord, scor 1-0 pe stadionul De Kuip din Rotterdam. Returul a fost câștigat cu 2-1 de AS Roma, astfel, calificarea în semifinale s-a decis în prelungiri. Italienii au marcat de două ori în timpul suplimentar și au obținut calificarea în careul de ași, scor 4-1, 4-2 (la general).

ADVERTISEMENT

Cele două echipe s-au mai întâlnit și în sezonul 2015/2016 în „șaisprezecimile” Europa League. Tot AS Roma a avut câștig de cauză după 1-1 în tur și 2-1 în retur. Astfel, Feyenoord și AS Roma sunt la al treilea sezon consecutiv în care se înfruntă în cupele europene.

ADVERTISEMENT