Sport

Radu Petrescu, delegat la un meci tare din cupele europene! UEFA a ales o brigadă românească

Radu Petrescu a fost delegat de UEFA la un meci tare din barajul pentru calificarea în „optimile” Europa League. Brigadă românească și în camera VAR.
13.02.2024 | 14:33
Radu Petrescu delegat la un meci tare din cupele europene UEFA a ales o brigada romaneasca
Radu Petrescu a fost delegat de UEFA la un meci tare din cupele europene. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Arbitrul român Radu Petrescu a fost delegat de UEFA la Feyenoord – AS Roma, meciul tur din barajul pentru calificarea în „optimile” Europa League. Duelul va avea loc pe stadionul De Kuip din Rotterdam, joi, 15 februarie, de la ora 19:45.

Radu Petrescu, delegat la Feyenoord – AS Roma! UEFA a ales o brigadă românească la meciul din Europa League

Radu Petrescu este de altfel singurul „central” român care va arbitra în cupele europene în această săptămână. Arbitrul născut la București va fi ajutat de la linii de către asistenții Radu Ghinguleac şi Mircea Mihail Grigoriu.

ADVERTISEMENT

Arbitrul de rezervă va fi Marcel Bîrsan. UEFA a delegat o brigadă românească de arbitri și în camera VAR. Arbitru video va fi Cătălin Popa, iar arbitru asistent video a fost delegat Ovidiu Haţegan.

Radu Petrescu va arbitra Feyenoord – AS Roma după ce a fost la centru la remiza spectaculoasă de la Craiova. „Centralul” bucureștean a condus partida Universitatea Craiova – U Cluj, scor 2-2, în etapa a 25-a din SuperLiga. Radu Petrescu a acordat nu mai puțin de 3 penalty-uri, toate fructificate.

ADVERTISEMENT

Ultimul duel pe care Radu Petrescu l-a arbitrat de la centru la nivel european a fost Lens – PSV Eindhoven în grupele Ligii Campionilor. Cele două formații au remizat, scor 1-1, pe 24 octombrie 2023, în etapa a 3-a a fazei grupelor.

Feyenoord – AS Roma, a treia întâlnire consecutivă în cupele europene

Feyenoord și AS Roma au făcut o tradiție din a se duela în cupele europene. Cele două formații de top din Olanda și Italia au disputat 5 meciuri directe de-a lungul timpului. În 2022, AS Roma a câștigat cu 1-0 finala UEFA Conference League contra lui Feyenoord.

ADVERTISEMENT

A fost chiar prima ediție din istorie a celei mai noi competiții UEFA. Singurul gol al meciului a fost marcat de Nicolo Zaniolo în minutul 32. Ulterior, cele două formații s-au întâlnit în sezonul 2022/2023, sezonul precedent, în sferturile de finală ale UEFA Europa League.

Meciul tur a fost câștigat de Feyenoord, scor 1-0 pe stadionul De Kuip din Rotterdam. Returul a fost câștigat cu 2-1 de AS Roma, astfel, calificarea în semifinale s-a decis în prelungiri. Italienii au marcat de două ori în timpul suplimentar și au obținut calificarea în careul de ași, scor 4-1, 4-2 (la general).

ADVERTISEMENT

Cele două echipe s-au mai întâlnit și în sezonul 2015/2016 în „șaisprezecimile” Europa League. Tot AS Roma a avut câștig de cauză după 1-1 în tur și 2-1 în retur. Astfel, Feyenoord și AS Roma sunt la al treilea sezon consecutiv în care se înfruntă în cupele europene.

ADVERTISEMENT