Sport

Andrei Chivulete, probleme cu sistemul VAR la U Craiova – FCU Craiova 0-2. Un jucător a căutat eliminarea după fluierul final

După întâlnirea dintre FC U Craiova 1948 și FCSB, nici la derbyul Băniei sistemul VAR nu a funcționat cum trebuie din pricina unor probleme tehnice.
03.12.2022 | 21:23
Andrei Chivulete probleme cu sistemul VAR la U Craiova  FCU Craiova 02 Un jucator a cautat eliminarea dupa fluierul final
Andrei Chivulete n-a putut beneficia de sistemul VAR bună parte din derbyul Olteniei. Foto: SPORT Pictures
ADVERTISEMENT

La derbyul Olteniei, Andrei Chivulete nu a avut probleme doar cu ultrașii celor două formații, care l-au obligat să întrerupă partida. Ci și unele tehnice, deoarece sistemul VAR a funcționat destul de greu.

Din pricina semnalului slab, sistemul VAR nu a fost folosit minute bune

Andrei Chivulete a dus la bun sfârșit partida dintre CS Universitatea Craiova și FC U Craiova 1948. Și aceasta chiar în condițiile în care a avut destule bătăi de cap. După fluierul final l-a eliminat pe Alexandru Crețu, pentru proteste. De altfel, jucătorul Universității a luat intenționat al doilea cartonaș galben pentru a sta în Cupă și a scăpa de suspendarea din campionat.

ADVERTISEMENT

Sistemul VAR nu a putut fi folosit la cel mai bun nivel, din cauza problemelor legate de conexiunea la Internet. La un moment dat, pe parcursul reprizei secunde, Chivulete a comunicat această problemă legată de VAR.

În prima repriză, Andrei Chivulete a avut o singură fază discutabilă. S-a întâmplat la o lovitură de colț, atunci când atacantul oaspeților, George Ganea, a căzut în careu și a solicitat penalty, sugerând că a fost călcat de un adversar.

ADVERTISEMENT

Faza a fost analizată în camera VAR, acolo unde se aflau Ovidiu Hațegan și Mihai Marius Marica. Iar decizia a fost că nu se impune acordarea unei lovituri de pedeapsă. Iar jocul a fost reluat cu o lovitură de colț.

În schimb, în repriza secundă, la golul doi al elevilor lui Napoli, a fost o poziție la limita ofsaidului. Greu de spus cât de mult a afectat conexiunea slabă o eventuală schimbare a deciziei.

ADVERTISEMENT

După minutul 65 însă, problemele tehnice s-au mai remediat. Astfel că, la o fază plecată de la un jucător aflat în poziție de ofsaid, FC U Craiova 1948 putea beneficia de un penalty. A venit însă mai întâi semnalizarea de la margine, corectă, care a fost validată și din camera VAR.

Trebuie precizat că nu este pentru prima dată când există astfel de probleme pe arena ”Ion Oblemenco” din Craiova. Și la o altă confruntare derulată nu cu multă vreme în urmă, cea dintre FC U Craiova 1948 și FCSB, lucrurile au stat la fel.

ADVERTISEMENT

Și atunci au fost invocate probleme tehnice. Mai exact, un semnal slab. Or, în aceste condiții, este greu de înțeles de ce aceste deficiențe nu sunt remediate de către cei care se ocupă de arena din Craiova.

ADVERTISEMENT