News

Procurorii au restrâns cercul suspecţilor în cazul crimei de la Sibiu. Afaceristul Adrian Kreiner ar fi fost ucis de trei români

Procurorii care anchetează uciderea omului de afaceri Adrian Kreiner au oferit marţi mai multe amănunte privitoare la stadiul cercetărilor.
14.11.2023 | 14:08
Procurorii au restrans cercul suspectilor in cazul crimei de la Sibiu Afaceristul Adrian Kreiner ar fi fost ucis de trei romani
Adrian Kreiner a murit miercuri seara, la spitalul din Sibiu Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Procurorii sibieni, care anchetează uciderea omului de afaceri Adrian Kreiner, a remis un comunicat în care afirmă că ancheta se desfăşoară încă “in rem”, dar cercul suspecţilor a fost restrâns şi există bănuiala că cei trei făptaşi sunt cetăţeni români.

Procurorii n-au dispus până acum nicio percheziţie domiciliară

Procurorul criminalist ia în calcul mai multe variante privitoare la mobilul crimei, befiind exclusă niciuna dintre variantele vehiculate în spaţiul public, de la jaf, până la răzbunare sau asasinat la comandă.

ADVERTISEMENT

“La acest moment urmărirea penală se desfăşoară in rem, nefiind începută urmărirea penală faţă de nicio persoană. A fost restrâns cercul suspecţilor, fiind înregistrate progrese în activitatea de identificare a celor trei autori.

În continuare se lucrează pe mai multe planuri în vederea depistării şi tragerii la răspundere penală a infractorilor. Procurorul criminalist ia în calcul mai multe variante în ceea ce priveşte mobilul crimei”, a transmis purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, prim-procurorul adjunct Mihaela Ruginosu.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, aceasta a dezminţit faptul că ar fi fost organizate percheziţii sau descinderi. “Contrar celor vehiculate în mass-media, până în prezent în cauză nu a fost dispusă nicio percheziţie domiciliară şi nu au fost efectuate descinderi în vederea capturării autorilor. La acest moment există bănuiala că cei trei autori sunt cetăţeni români.

În ceea ce priveşte imaginile video care circulă în spaţiul public reprezentând trei persoane purtând cagule, putem confirma că aceste imagini se regăseau deja la dosarul cauzei fiind luate în considerare în investigaţie”, a mai informat oficialul de la Parchetul sibian.

ADVERTISEMENT

În această anchetă, procurorul criminalist beneficiază de sprijinul unei echipe constituite din lucrători de poliţie din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale al IPJ Sibiu, dar şi din cadrul altor inspectorate judeţene de poliţie din ţară şi din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale a IGPR, cu suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR.

În data de 6 noiembrie, Adrian Kreiner a fost bătut şi jefuit în propria casă, de pe strada Moldoveanu, din municipiul Sibiu, de unde hoţii i-au furat ceasuri în valoare de 200.000 de euro. În casa de un milion de euro şio dotată cu sisteme ultrasofisticate de securitate se mai aflau erau iubita şi fiica omului de afaceri, însă acestea nu au fost lovite.

ADVERTISEMENT

Adrian Kreiner era un om de afaceri de succes, a cărui firmă a avut anul trecut o cifră de afaceri de 127 de milioane de lei și un profit de 2,4 milioane lei, având totodată 159 de angajați.

ADVERTISEMENT
Tags: