News

Răsturnare de situație în cazul uciderii omului de afaceri Adrian Kreiner. Ce spune un criminolog renumit: “Nu vorbim de un jaf obișnuit”

Apar tot mai multe semne de întrebare în cazul uciderii omului de afaceri Adrian Kreiner. Un cunoscut criminolog crede că jaful de duminică nu a fost unul obișnuit.
11.11.2023 | 09:29
Rasturnare de situatie in cazul uciderii omului de afaceri Adrian Kreiner Ce spune un criminolog renumit Nu vorbim de un jaf obisnuit
Ce spune un cunoscut criminolog despre cazul uciderii omului de afaceri Adrian Kreiner: "Nu vorbim de un jaf obișnuit". Sursa foto: Facebook / tribuna.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În loc să se elucideze, cazul uciderii omului de afaceri din Sibiu, Adrian Kreiner, atrage asupra sa tot mai multe semne de întrebare. Poziția unui cunoscut criminolog despre crima din centrul țării.

Ce spune un cunoscut criminolog despre cazul uciderii omului de afaceri Adrian Kreiner: “Nu vorbim de un jaf obișnuit”

A trecut aproape o săptămână de la jaful șocant din Sibiu, încheiat cu asasinarea afaceristului Adrian Kreiner. Anchetatorii nu au nicio pistă, iar criminalii încă sunt de negăsit. Mai grav este faptul că poliția nu are nici măcar o idee în legătură cu suspecții.

ADVERTISEMENT

Cunoscutul criminolog Dan Antonescu și-a spus și el opinia despre acest caz complicat. El consideră că există uriașe unele semne de întrebare în cazul uciderii lui Adrian Kreiner.

Expertul merge pe două piste. În prima, Antonescu spune că cei trei atacatori ar fi putut fi trimiși de cineva care avea relații de afaceri cu Adrian Kreiner, probabil ca un avertisment.

ADVERTISEMENT

De asemenea, nu ar fi exclus, spune același criminolog, ca Adrian Kreiner să fi plătit cu viața pentru o datorie neplătită sau neachitarea unei taxe de protecție. Întrucât hoții nu au plecat din locuința afacerisului decât cu 200.000 de euro și câteva ceasuri de valoare, Dan Antonescu afirmă că am putea să nu vorbim de un jaf obișnuit.

Pur și simplu nu înțeleg de ce autorii au plecat cu numai 200.000 de euro și ceva ceasuri de lux. Asta când în casă erau mai mulți bani, dar și alte valori. Această pistă mă face să nu exclud că nu vorbim de un jaf obișnuit. Atacatorii ar fi putut fi trimiși de cineva conexat în afaceri similare celor derulate și de Adrian Kreiner ca un avertisment și ar fi putut să-și depășească mandatul, ca să spun așa.

ADVERTISEMENT

Nu este însă exclus să vorbim de o datorie neplătită sau de neachitarea unei taxe de protecție. Și aici vorbim tot de o depășire a mandatului de către atacatori. Sigur, jaful clasic nu este exclus, dar anchetatorii vor concluziona rapid despre ce a fost vorba, de fapt”, spune criminologul, pentru Adevărul.

Alt semn de întrebare important: De ce Adrian Kreiner nu avea contract cu o firmă de pază?

Este cunoscut faptul că atacatorii au mers la ”sigur” duminică. Ei au știut cum să dezactiveze cablurile camerelor de supraveghere aflate la exterior. Despre acest aspect, Dan Antonescu are o altă întrebare: De ce Adrian Kreiner nu avea contract cu o firmă de pază?

ADVERTISEMENT

”Eu mai am o problemă cu sistemul de supraveghere. Omul a dat o grămadă de bani pe un sistem complex de monitorizare. Cu toate acestea, nu a făcut și un contract cu o firmă de pază.

Dacă un astfel de abonament exista, care în paranteză fiind spus nu costă o avere, firma de pază se alarma chiar din clipa în care s-au tăiat cablurile camerelor de supraveghere aflate la exterior și interveneau în câteva minute, iar totul nu se transforma într-o tragedie”, a mai precizat Dan Antonescu.

Și apropiații lui Adrian Kreiner au multe semne de întrebare. De exemplu, mama iubitei sale spunea, recent, că ipoteza unui atac la comandă nu trebuie exclusă. ”Părerea mea personală, da (n.r. au acționat la comandă). Este o părere personală, nu am discutat cu nimeni despre asta. Mie mi se pare că a fost ceva. Au mai și furat, dar doar ca să dea aspectul de furt.

Și nu vii întâmplător în grup. Vii unul sigur, îți încerci norocul ce poți fura, dar nu trei. Nu cunosc amănunte (n.r.: dacă era amenințat). Poliția anchetează”, a spus mama iubitei lui Adrian Kreiner.

ADVERTISEMENT
Tags: