News

Produsul care se scumpește de la 1 aprilie! Nu e păcăleală. Românii au început să-și facă rezerve

Produsul care se scumpește de la 1 aprilie. Se întâmplă pentru a doua oară de la începutul acestui an. Veste proastă pentru români.
25.02.2024 | 18:21
Produsul care se scumpeste de la 1 aprilie Nu e pacaleala Romanii au inceput sasi faca rezerve
Produsul care se scumpește de la 1 aprilie. Foto (descriptiv) Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Produsul care se scumpește de la 1 aprilie! Modificarea prețului are loc pentru a doua oară de la începutul acestui an. Astfe, românii au început să își facă rezerve în această perioadă, având în vedere noile scumpiri.

Produsul care se scumpește de la 1 aprilie

Veste proastă pentru toți fumătorii din România. Cei care au acest viciu trebuie să știe că vor scoate mai mulți bani din buzunar pentru un pachet de țigări. Ministerul Finanțelor va majora nivelul accizei.

ADVERTISEMENT

Astfel, țigările se vor scumpi, din nou, de la 1 aprilie. Acciza la țigarete va ajunge la 543,81 lei la fiecare 1.000 de țigarete, în intervalul 1 aprilie 2024 -31 martie 2025, potrivit Ordinului MF 265/2024, apărut în Monitorul Oficial.

În prezent, acciza este de 540,938 lei/ 1.000 de țigarete, ultima creștere a prețului fiind înregistrată în luna ianuarie 2024. Vorbim de o majorare de aproximativ 1 leu. În aprilie se va observa, din nou, o ușoară creștere a costului pentru țigări.

ADVERTISEMENT

Producătorii vor fi nevoiți să modifice prețurile pachetelor, având în vedere majorarea accizelor. În perioada 1 aprilie 2024 – martie 2025, acciza ad valorem va fi de 11 la sută din prețul de vânzare cu amănuntul.

La ora actuală, un pachet de țigări Vogue a ajuns să coste 27,5 lei, potrivit Manager.ro. Totodată, un pachet de Pall Mall valorează 25,5 lei, iar unul de Chesterfield costă 22 de lei. Prin majorarea accizelor la tutun se urmărește descurajarea consumului de țigări.

ADVERTISEMENT

Prețul sucurilor cu zahăr a crescut semnificativ

Nu sunt singurele scumpiri care nemulțumesc românii. Tot din luna ianuarie, a fost majorat TVA-ul pentru diverse produse, fiind introdusă taxa pe zahăr. Printre acestea se numără sucurile cu zahăr.

Astfel, o sticlă de Coca-Cola, Fanta sau Sprite la 2,5 litri a ajuns să coste 14,90 lei în magazinele din România. Dacă în urmă cu câțiva ani această băutură se afla în categoria produselor pe care și le permitea aproape oricine, situația s-a schimbat.

ADVERTISEMENT

„În curând o să facem credit la bancă pentru o sticlă de suc. Noroc că prefer apa. Am prevăzut dezastrul de 5-6 ani“, a scris un internaut pe rețelele de socializare, după ce a constatat cât costă o sticlă de suc în România.

 

ADVERTISEMENT