Life

Alimentul banal dar delicios considerat o comoară pentru organism. Românii îl adoră, dar puțini știu de efectele sale benefice

Un aliment banal și totodată delicios e considerat o comoară pentru organism. Românii îl adoră, dar puțini știu de efectele sale benefice.
18.03.2024 | 10:06
Alimentul banal dar delicios considerat o comoara pentru organism Romanii il adora dar putini stiu de efectele sale benefice
Alimentul banal dar delicios considerat o comoară pentru organism. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Știai că un aliment delicios e considerat o comoară pentru organism? Mulți români îl adoră, în timp ce alții încearcă să îl evite. Adevărul este că are o mulțime de beneficii uimitoare.

Alimentul banal dar delicios considerat o comoară pentru organism

Există unele alimente care pot avea efecte neașteptate asupra organismului nostru. Tocmai din acest motiv, este bine să le cunoaștem mai bine și să știm ce se întâmplă atunci când le consumăm.

ADVERTISEMENT

Un aliment banal adorat de români e considerat o comoară pentru organism. Pe lângă faptul că este delicios, acesta are efecte fabuloase asupra organismului nostru. De altfel ne poate face să ne simțim fericiți.

Ciocolata e considerată o comoară pentru organism. Iar la fel ca și alte alimente, e bine să știm cum o putem consuma, dar și ce se întâmplă în organismul nostru atunci când o adăugăm în dietă.

ADVERTISEMENT

În primul rând, ciocolata, deși are beneficii uimitoare, e bogată în grăsimi saturate și are zahăr. Iar acest lucru poate cauza niște probleme de sănătate. Pe de altă parte, dacă alegem să consumăm ciocolată neagră, pură, ne bucurăm doar de beneficii.

Ciocolata neagră are un gust destul de intens și poate prea amărui pentru unele persoane. Adevărul este însă că odată ce îi cunoaștem beneficiile, s-ar putea să o preferăm mai mult decât pe cea cu lapte.

ADVERTISEMENT

Pentru cei care nu știu, cacao este o fibră prebiotică. Iar microbii intestinali adoră să o digere. Ce efect are acest lucru asupra organismului nostru? Studiile recente au demonstrat faptul că bacteriile intestinale pot influența somnul, dar și sistemul imunitar.

Ce beneficii are ciocolata neagră

Astfel, dacă adăugăm ciocolata neagră în dieta noastră, ne vom bucura doar de beneficii. Pe lângă asta, unele bacterii pot influența și anumite boli cronice, astfel că e bine să luăm măsuri în acest sens.

ADVERTISEMENT

„Ciocolata este făcută din boabe fermentate. Este făcută din cacao, o fibră prebiotică, un tip de fibră pe care microbii intestinali adoră să o digere, transformând-o în molecule utile pentru intestin”, a explicat dr. Karan Rajan pentru HealthDigest.

Ce alte beneficii mai are ciocolata neagră și de ce e considerată o comoară pentru organism? Maria Moore, cercetător la Universitatea de Stat din Louisiana, spune că bacteriile bune din intestin adoră ciocolata.

„Când acești compuși sunt absorbiți de organism, reduc inflamația țesutului cardiovascular, reducând riscul pe termen lung de accident vascular cerebral”, a explicat cercetătorul principal, John Finley.

Printre altele, ciocolata neagră îmbunătățește și starea de spirit. Studiile efectuate de-a lungul timpului au confirmat acest lucru. Există însă și alte lucruri esențiale pe care trebuie să le cunoaștem.

Mai exact, la rândul ei, ciocolata neagră conține grăsimi saturate. Consumată în cantități prea mari, poate crește colesterolul. Astfel, cel mai bine este să o consumăm cu moderație. Totodată, e bine să fim atenți la ce tip de ciocolată alegem.

Specialiștii ne recomandă să optăm pentru o ciocolată neagră cu peste 70% cacao și foarte puțin zahăr. Iar acest lucru îl putem observa foarte simplu, chiar de pe eticheta produsului, arată Healthdigest.com.

ADVERTISEMENT