Life

Produsul românesc banal care i-a înnebunit pe doi turiști străini: ”Atât de simplu, dar atât de aromat”

Ce produs românesc i-a înnebunit pe doi turiști străini. L-au descris ca fiind aromat, având în vedere cât este de simplu.
11.08.2023 | 08:53
Produsul romanesc banal care ia innebunit pe doi turisti straini Atat de simplu dar atat de aromat
Produsul favorit al celor doi străini se consumă foarte des vara. Sursa foto: Instagram ryssandshaun, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Doi turiști străini, fascinați de mâncarea românească. Însă, cel mai mult i-a impresionat gustul unui preparat considerat banal de noi. Ei au promovat toate bucatele din care au savurat, pe conturile lor de socializare. De asemenea, au luat la pas și unele dintre cele mai renumite destinații din țară, precum Transfăgărășanul.

Ce preparat tradițional i-a impresionat pe doi turiști străini

Maryssa și Shaun au fost plăcut surprinși de preparatele noastre tradiționale. Nu au auzit anterior despre ele, dar și-au dorit cu orice preț să le încerce. Și-au comandat porții bune la restaurante și au gust din fiecare în parte. Unele le-au adus aminte de rețete de prin alte țări pe care le-au mai vizitat.

ADVERTISEMENT

Maryssa și Shaun au încercat ciorbele noastre, mămăligă, sarmale, jumări cu ceapă, vestiții mici, aperitive cu salam, șuncă, roșii și brânză direct de la producători și salată de ardei copți. Tocmai gustul acestora din urmă i-a lăsat fără cuvinte, chiar dacă rețeta este una simplă.

”Atât de simplu, dar atât de aromat”, au spus cei doi turiști străini în legătură cu salata de ardei copți pe care au degustat-o. Aceștia au fost de-a dreptul uimiți cum un prepari atât e banal poate fi atât de gustos. Iar lucrurile nu s-au oprit doar aici pentru ei.

ADVERTISEMENT

Turiștii spun că niciodată nu au mai mâncat așa preparate bune, ca la noi

De altfel, nu au ezitat să treacă și pe la una dintre cele mai renumite simigerii din țară. De aici și-au cumpărat rulouri cu șuncă, ceapă și brânză și i-au savurat cu multă poftă, la fel ca restul produselor menționate. Ulterior, i-au îndemnat pe cei care nu au apucat încă să vină în România, să facă acest pas și au subliniat că niciodată, până acum, nu au mai mâncat așa bunătăți.

”Bucătăria românească este atât de unică și cu siguranță una dintre preferatele noastre! Dacă sunteți gurmanzi ca noi, asigurați-vă că încercați unele dintre preferatele noastre 🤤 (…) Am avut mese autentice din rețeta bunicilor.

ADVERTISEMENT

(…) A fost un 10/10. Mâncăruri de casă care ni s-au topit literalmente în gură (…) Înainte de a ajunge în România eram complet neștiutori despre cât de delicioasă este bucătăria românească. Puteți gusta, într-adevăr, o vrăjitorie culinară 😍.

Dacă călătoriți în România, nu uitați să adăugați un tur culinar în itinerariul vostru. Credeți-ne că nu veți fi  dezamăgiți. Mâncarea noastră din București a fost excelentă, dar să fim sinceri, după ce am plecat din București am mâncat unele dintre cele mai bune bucate din viața noastră”, au notat pe Instagram cei doi turiști.

ADVERTISEMENT

Milioane de turiști ne trec pragul anual. Aceștia rămân fără cuvinte de fiecare dată când ne descoperă peisajele superbe și de fiecare dată când încearcă produsele noastre tradiționale. Sarmalele și micii se întipăresc cel mai mult în mintea lor.

Turiștii de peste hotare sunt o componentă foarte importantă pentru dezvoltarea sectorului turistic. Ne sunt de ajutor atât pentru promovarea frumseților țării, dar și pentru creșterea noastră economică. Mulți scot bani frumoși din portofel pentru o vacanță în România.

ADVERTISEMENT
Tags: