Life

Reacția unui britanic care bea pentru prima dată țuică și vișinată. Ce impresie i-a lăsat România: “Doamne”

Cum a reacționat un britanic după ce a gustat pentru prima oară țuică și vișinată. Impresia pe care i-a lăsat-o România.
10.07.2023 | 15:53
Reactia unui britanic care bea pentru prima data tuica si visinata Ce impresie ia lasat Romania Doamne
Britanicul a gustat și din mâncarea tradițională. Ce spune despre aceasta? Sursa foto: captură video Tik-Tok, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ne aflăm în sezonul în care ne trece pragul cel mai mare număr de turiști de peste hotare. Auzind de anumite obiective turistice sau de bucatele noastre tradiționale, vin curioși să vadă, mai exact, cum stau lucrurile. Iată cum a reacționat un britanic după ce a gustat pentru prima oară țuică și vișinată.

Cum a reacționat un britanic după ce a gustat pentru prima dată țuică și vișinată. A arătat totul pe Tik-Tok

Bărbatul, care se ocupă de muzică și are o comunitate mare de oameni care îi apreciază activitatea pe Tik-Tok, a venit în România la îndemnul iubitei sale, care este româncă. De altfel, pe platforma de socializare el face o mulțime de glume referitoare la cum este să fii împreună cu o femeie din țara noastră.

ADVERTISEMENT

”5outhy”, aș cum apare pe Tik-Tok, a auzit de la iubita lui despre preparatele noastre tradiționale și a fost curios să le guste. Ajuns în Cluj-Napoca, a fost dus la un restaurant cu specific ardelenesc, iar aici i s-au pus pe masă un platou cu bunătăți, pe care se aflau: sarmale, mici, slănină, ceapă sau ciolan afumat, dar și țuică și vișinată.

Britanicului i s-a făcut pielea de găină când a gustat din sarmale

Pentru început, britanicul a gustat din țuică și din vișinată. I-au plăcut ambele și a exclamat ”Wow!”. De asemenea, le-a spus și admiratorilor lui să vină să le încerce. Atunci când a încercat și sarmalele, i s-a făcut pielea de găină și a spus că: ”Doamne, atât de bune!”

ADVERTISEMENT

La finalul filmulețului, încântat de tot ceea ce a mâncat, britanicul a transmis și un mesaj: ”România, te iubesc!” și a făcut chiar o glumă pe seama faptului că a băut țuică. Dându-și seama că te poți îmbăta destul de ușor de la o asemenea băutură, tânărul a rostit în română versuri dintr-o rugăciune: ”Înger, îngerașul meu…”, a mai spus el.

Câți turiști străini au venit în România în 2022 și până acum în 2023

Potrivit unor date ale Institului Național de Statistică (INS) în intervalul ianuarie-septembrie 2022 au venit în România aproape 1.167.400 turiști străini. Aceștia au cheltuit, în total, 3, 157 miliarde lei. Deși cifrele poate par îmbucurătoare, nu sunt la fel de mari ca în 2019, dinainte de pandemie și de a începe războiul la graniță.

ADVERTISEMENT

Rămâne de văzut câți vor veni în total și în acest an. Până acum, tot potrivit INS, în primul trimestru din 2023, în România au venit peste 350.000 de vizitatori de peste hotare. Cei mai mulți din Italia și Germania și s-au cazat la hoteluri și pensiuni.

Turiștii străini din primul trimestru al anului 2023 ar fi cheltuit în total aproape 2.600 de lei de persoană, cei mai mulți bani investindu-se în mâncare, băutură și cazare. În urma lor, ar fi rămas în țară aproximativ 940 de milioane de lei.

ADVERTISEMENT

Tot în raportul INS este menționat și principalul mijloc de transport cu care au venit turiștii străini la noi în țară. A fost avionul. Doar un procent de 20% a venit cu autoturismele personale sau cu autocarul. Alți 1% au utilizat alte mijloace, precum cele navale.

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o...
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o sumă înfiorătoare cheltuită
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
"Cum poţi să zici că vreau să-mi omor copilul?" Filmul revoltei dezlănțuite în Leeds, după ce autoritățile au luat în grijă 5 copii ai unei familii de români
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut...
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut evita tragedia: Mi-a lăsat copiii orfani!
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Ce trebuie să mănânci de Sfântul Ilie ca să atragi norocul și prosperitatea...
Ce trebuie să mănânci de Sfântul Ilie ca să atragi norocul și prosperitatea în viața ta
Scandal imens provocat de un gest al prințului Harry. S-a lăsat cu demisii
Scandal imens provocat de un gest al prințului Harry. S-a lăsat cu demisii
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am...
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am mutat din țară
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din...
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din țară exact din acest motiv". Cum se înțelege cu Mr.Pink