News

Profesoară de istorie din Brașov șantajată cu fotografii indecente de un elev de clasa a VII-a. Adolescentul voia o notă mai mare

O profesoară de istorie din Brașov a fost șantajată de un elev de clasa a VII-a. Acesta a amenințat-o că va posta pe rețelele de socializare mai multe fotografii indecente dacă nu va primi o notă mai mare.
10.04.2024 | 13:03
Profesoara de istorie din Brasov santajata cu fotografii indecente de un elev de clasa a VIIa Adolescentul voia o nota mai mare
Profesoară de istorie din Brașov șantajată cu fotografii indecente de un elev de clasa a VII-a. Foto: Inquam - Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Incidentul a avut loc la Liceul cu Program Sportiv din Brașov. În imaginile respective nu era profesoara de istorie, ci fiica acesteia care a fost surprinsă în ipostaze compromițătoare.

Profesoara nu a cedat șantajului

Cu toate acestea, cadrul didactic nu a cedat șantajului elevului și a alertat autoritățile, iar ulterior a sesizat conducerea liceului, care a deschis o anchetă.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Brașov spun că acest caz de șantaj este unul extrem de neobișnuit mai ales că este implicat un elev de gimnaziu.

„Iată că acest caz este unul oarecum atipic, pentru că e un caz de șantaj de la un elev de clasa a 7-a către un profesor.

ADVERTISEMENT

Ce vă putem spune este că am aflat relativ târziu de această situație, pentru că într-o primă fază doamna profesoară de istorie de la Liceul cu Program Sportiv s-a adresat în mod direct Biroului de Poliției de Siguranță Școlară.

La momentul de față vă putem spune că acești doi copii care sunt protagoniștii acestor evenimente sunt transferați la două școli diferite”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISJ Brașov, Valentin Bucur, potrivit Radio România Braşov FM.

ADVERTISEMENT

Mai mult, purtătorul de cuvânt al ISJ Brașov a subliniat că elevul șantajist avea deja nota la purtare scăzută și se afla sub monitorizare.

În ultima vreme, puștiul le-a dat mari bătăi de cap profesorilor care au decis monitorizarea comportamentului lui.

ADVERTISEMENT

Această decizie a conducerii școlii se pare că l-a înfuriat la culme pe elev, iar acesta din urmă a început să creeze din ce în ce mai multe probleme.

Atitudinea minorului i-a determinat pe profesorii școlii să îi scadă nota la purtare la patru, iar ”din acel moment lucrurile au degenerat”.

La scurt timp după ce profesoara de istorie a făcut plângere la poliție împotriva elevului, oamenii legii au deschis un dosar penal ”sub aspectul săvârșirii infracțiunii de amenințare”.

ADVERTISEMENT