News

Profesoară din Botoșani, acuzată că și-a bătut elevii în timpul unei excursii. Aceștia făceau gălăgie în hotel

O profesoară din Botoșani este acuzată că și-a bătut elevii în timpul unei excursii la final de an școlar.
01.07.2021 | 08:05
Profesoara din Botosani acuzata ca sia batut elevii in timpul unei excursii Acestia faceau galagie in hotel
Profesoară din Botoșani, acuzată că și-a bătut elevii în timpul unei excursii. Aceștia făceau gălăgie în hotel. Sursa foto (ilustrativ): newss.ro
ADVERTISEMENT

Excursia de final de an a elevilor clasei a VIII-a de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” din Botoșani a fost una nu foarte plăcută.

Opt dintre aceștia o acuză pe diriginta clasei că i-ar fi agresat. Motivul invocat de cadrul didactic: copiii făceau gălăgie în hotelul din Brașov unde erau cazați.

ADVERTISEMENT

Conducerea școlii din Botoșani a anunțat că va demara o anchetă și s-a delimitat de acţiunile profesorului. Aceștia au menționat faptul că excursia nu a fost organizată cu știința reprezentanților unității de învățământ.

O profesoară din Botoșani și-ar fi bătut elevii în timpul unei excursii pentru că făceau gălăgie în hotel

Aflați la final de gimnaziu și după ce au parcurs examenul de Evaluare Națională, elevii de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” au decis ca, în loc de banchet, să facă o excursie cu clasa la Brașov.

ADVERTISEMENT

Excursia de coşmar a celor 24 de copii a început pe data de 25 iunie. Aceștia au fost însoțiți de dirigintă și de o însoțitoare. Deși profesoara a rugat pe grupul de discuţii cu părinţii ca măcar doi dintre aceştia să le mai însoţească, niciun alt părinte nu a mai putut merge în excursie.

Cadrul didactic a considerat însă că îi poate ține în frâu pe elevi, însă s-a înșelat. La hotel, elevii s-au dovedit din prima seară a fi mult prea gălăgioşi şi agitaţi. Diriginta a şi primit mai multe reproșuri de la reprezentanţii hotelului şi de la câţiva turişit cazaţi, legat de gălăgia copiilor.

ADVERTISEMENT

Răbdarea profesoarei a ținut până în a doua seară, atunci când aceasta a recurs la corecții fizice pentru 8 dintre elevi. Trezită noaptea şi pusă într-o ipostază dificilă de reproşurile care i se aduceau, profesoara a ieşit pe hol şi pur şi simplu a început să lovească în stânga şi în dreapta.

Din spusele părinţilor, totul a pornit de la faptul că minorii făceau gălăgie în hotel după miezul nopţii. Copiii intrau dintr-o cameră în alta, erau gălăgioşi şi alergau pe hol.

ADVERTISEMENT

Copiii, încuiați în camere după ce ar fost agresați de dirigintă

După ce au fost loviți, majoritatea copiilor s-au încuiat în camere şi nu voiau să deschidă uşile, în timp ce diriginta patrula pe coridorul hotelului, bătând în uşile camerelor.

Conducerea școlii din Botoșani a anunțat că va demara o anchetă, însă s-a delimitat de acţiunile profesorului.

”Deocamdată ne aflăm în perioada Examenelor Naţionale. Când această perioadă se va finaliza vom demara o anchetă internă la nivelul instituţiei de învăţământ. Vom avea discuţii cu părinţii şi elevii implicaţi, dar şi cu doamna profesoară.

Deocamdată nu avem nicio plângere adresată unităţii de învăţământ, dar după finalizarea examenelor vom avea o discuţie”, a precizat profesorul Cristina Chiriac, directorul CNME, conform Antena 3. Cazul a ajuns deja în atenţia Inspectoratului Şcolar, acolo unde părinţii au şi depus plângerile.

Ce spune profesoara despre incidentul din excursie

În ceea ce o privește, diriginta acuzată de agresiune spune că totul a pornit de la o serie de concesii pe care a vrut să le facă, spre binele copiilor şi la insistenţa părinţilor, dar care s-au întors, în cele din urmă, împotriva ei. Aceasta cataloghează incidentul drept ”o ceartă între prieteni”.

”În urma unor reclamaţii a mai multor turişti din hotel şi a conducerii hotelului am fost nevoită să intervin. E drept, poate nu tocmai pedagogic, foarte indignată fiind de lipsa de reacţie a copiilor la rugăminţile mele din ziua anterioară.

A fost un incident scăpat de sub control din cauza neputinţei mele de a stăpâni atâţia elevi puşi pe distracţie, mai ales că niciun părinte nu m-a însoţit, însă nu consider inceidentul mai mult decât o ceartă între prieteni.

Cu siguranţă, drept răsplată, pentru munca mea cu aceşti copii în patru ani şi pentru rezultate peste 9 la evaluare, voi primi recunoştinţă şi nu reproşuri”, a precizat profesorul, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT
Tags: