News

Prognoza ANM pe trei zile: furtuni violente, grindină și ploi torențiale. Zonele afectate

Prognoza emisă de ANM pe următoarele trei zile anunță furtuni violente, grindină și ploi torențiale în mai multe zone.
24.05.2021 | 09:22
Prognoza ANM pe trei zile: furtuni violente, grindină și ploi torențiale. Zonele afectate
Prognoza ANM pe trei zile: furtuni violente, grindină și ploi torențiale. Zonele afectate. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru următoarele trei zile. După un weekend în general liniștit, furtunile de vară revin în forță în mai multe zone din România.

Valorile termice din următoarea perioadă vor alterna de la o zi la alta. Dacă luni, vremea va fi mai răcoroasă decât în weekend, de marți valorile maxime se apropie de 30-31 de grade Celsius în unele zone.

Prognoza ANM pe trei zile anunță furtuni violente, grindină și ploi torențiale în România

Luni, vremea va fi în general frumoasă, cu cerul variabil, iar unele înnorări şi izolat ploi de scurtă durată vor fi îndeosebi în zona de munte şi în dealurile subcarpatice ale Munteniei şi Olteniei.

ADVERTISEMENT

Apoi, noaptea, vor fi înnorări în cea mai mare parte a ţării şi se vor semnala averse însoțite de descărcări electrice, în vest şi nord-vest şi pe arii restrânse în rest, în special la deal şi la munte.

Meteorologii anunță că sunt șanse importante să cadă grindină, iar probabilitatea pentru cantităţi de apă însemnate (peste 15…20 l/mp) va fi mai ridicată în zona Carpaţilor Occidentali.

ADVERTISEMENT

Vântul va sufla slab şi moderat, local cu uşoare intensificări în prima parte a zilei în regiunile sud-estice, iar noaptea se va intensifica treptat în sudul Banatului şi în zona Carpaţilor Meridionali, unde la rafală se vor atinge viteze de 60…80 km/h.

Temperaturile maxime de luni vor fi cuprinse între 20 şi 29 de grade, iar cele minime se vor situa, în general, între 8 şi 18 grade. Cu totul izolat vor fi condiţii de ceaţă.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea marți și miercuri

Marţi, vremea se va încălzi în toată ţara, iar în regiunile vestice, nordice şi centrale, precum şi la munte, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată şi se vor semnala averse, ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice şi, pe alocuri, grindină.

În restul teritoriului, vor fi înnorări temporare, iar astfel de fenomene se vor semnala pe arii mai restrânse. Vântul va avea intensificări, local şi temporar, în toate regiunile, mai ales în cursul zilei, cu viteze mai mari în vestul ţării, precum şi la munte.

ADVERTISEMENT

Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 21 şi 30 de grade, cu cele mai ridicate valori în vestul şi centrul ţării, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 şi 17 grade. Izolat, îndeosebi în sud-estul ţării vor fi condiţii de ceaţă.

Și miercuri vremea se va menţine caldă, deşi valorile termice vor marca o scădere faţă de ziua precedentă în majoritatea regiunilor. Cerul va fi variabil în sud-estul şi nord-vestul teritoriului, dar în rest vor fi înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice şi, izolat, posibil, grindină.

ADVERTISEMENT

Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 20 şi 28 de grade, cu cele mai scăzute valori în estul Transilvaniei şi nordul Moldovei şi cele mai ridicate în Lunca Dunării, iar iar cele minime se vor situa între 8 şi 16 grade. Dimineaţa şi noaptea, cu totul izolat se va semnala ceaţă, potrivit datelor ANM prezentate de Adevărul.

Când va ploua în Capitală

Luni, în Bucureşti, cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă, mai scăzută decât în ziua precedentă, se va situa în jurul valorii de 26 de grade, iar minima va fi de 13…15 grade.

Și marți, conform meteorologilor, probabilitatea pentru ploi de scurtă durată va fi redusă în București. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 28…29 de grade, iar cea minimă va fi de 12…14 grade.

De miercuri, și în Capitală vor fi condiţii pentru averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 28 de grade, iar cea minimă va fi de 11…13 grade.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 854. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri