News

Prognoza ANM pentru 11 decembrie – 8 ianuarie. Surprize ale vremii de Crăciun și Revelion

Prognoza ANM emisă pentru intervalul 11 decembrie - 8 ianuarie anunță o serie de surprize. Ce șanse sunt să ningă de Crăciun.
08.12.2023 | 16:30
Prognoza ANM pentru 11 decembrie  8 ianuarie Surprize ale vremii de Craciun si Revelion
Prognoza ANM pentru 11 decembrie - 8 ianuarie. Ce șanse sunt să avem zăpadă de Crăciun. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Vineri, ANM a emis prognoza pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 11 decembrie 2023 – 8 ianuarie 2024. Se anunță surprize ale vremii de Crăciun și de Revelion.

Prognoza ANM pentru 11 decembrie – 8 ianuarie. Ce șanse sunt să avem zăpadă de Crăciun

Peste mai puțin de trei săptămâni, românii celebrează sărbătoarea Nașterii Domnului. În ultimii ani, de Crăciun am avut zăpadă doar în zonele de munte, la câmpie predominând o vreme mai degrabă de primăvară.

ADVERTISEMENT

Din prognoza ANM emisă vineri, 9 decembrie, aflăm că în acest an lucrurile ar putea sta diferit. Mai exact, din datele meteorologilor, în intervalul 18 – 25 decembrie va fi mai rece decât în mod normal pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării.

Cu alte cuvinte, dacă în acest interval vom avea parte de precipitații, ele vor fi doar sub formă de ninsoare. Rămâne de văzut unde și dacă vom avea parte de instabilitate atmosferică.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea în săptămâna 11 – 18 decembrie

Până la răcirea de dinainte de Crăciun, vremea se încălzește în țara noastră. De luni, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Vor cădea precipitații abundente în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile vestice, nord-vestice și centrale.

Șanse mari de zăpadă de Ajun și de Crăciun. Prognoza ANM pentru 18 – 25 decembrie

Conform celor de la ANM, în săptămâna 18 – 25 decembrie temperatura aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane.

ADVERTISEMENT

Precipitațiile prognozate vor fi apropiate de norma acestei perioade în toate regiunile. Regiunile unde sunt șanse mai mici de ninsori sunt cele vestice și nord-vestice.

Prognoza pentru Revelion, intervalul 25 decembrie 2023 – 1 ianuarie 2024

Înainte de Revelion, temperaturile din țară vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor avea o tendință ușor excedentară în cea mai mare parte a României.

ADVERTISEMENT

Cum va debuta Anul Nou: prognoza pentru 1 – 8 ianuarie

Nici în acest sezon nu se anunță un ger al Bobotezei. În prima săptămână din 2024 va fi mai cald decât în mod obișnuit pe întreg teritoriul României. Regimul de precipitații va fi ușor excedentar în toate regiunile, dar mai ales în cele nordice.

ADVERTISEMENT
Tags: