News

Prognoza ANM pentru 13 – 26 noiembrie 2023. Cum va fi vremea în final de toamnă

Prognoza ANM pentru 13 - 26 noiembrie 2023 anunță o vreme destul de caldă, cu o ușoară tendință de normalizare spre finalul calendaristic al toamnei.
13.11.2023 | 15:37
Prognoza ANM pentru 13  26 noiembrie 2023 Cum va fi vremea in final de toamna
Prognoza ANM pentru 13 - 26 noiembrie 2023. Vreme mai caldă și șanse mari de precipitații. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Luni, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru intervalul 13 – 26 noiembrie 2023. Acest buletin ne anunță cum va fi vremea în final de toamnă.

Prognoza ANM pentru 13 – 26 noiembrie 2023. Vreme mai caldă și șanse mari de precipitații

Specialiștii din meteorologie au publicat prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Potrivit ANM, temperaturile vor crește ușor pe parcursul acestei săptămâni în cea mai mare parte a țării. Apoi, din a doua parte a lunii noiembrie cresc șansele de precipitații și mai scad valorile termice. Iată prognoza pentru fiecare regiune.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea în Banat

Valorile vor ajunge spre 17 grade în ziua de 14 noiembrie. Apoi, maximele vor scădea până spre medii în jurul a 8 grade, în zilele de 18 şi 19 noiembrie. Vor crește spre 14 grade în ziua de 21 noiembrie.

De săptămâna viitoare, valorile maxime vor scădea până spre medii în jurul a 6 grade, apoi vor crește uşor spre 7 – 8 grade, până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză. Minimele vor fi de de 0 – 8 grade între 13 și 20 noiembrie.

ADVERTISEMENT

Apoi, în ultima săptămână de prognoză, vremea se va răci treptat, iar minimele vor coborî spre zero grade, în medie, în data de 26 noiembrie, pornind de la 4 grade, în 22 noiembrie. Va ploua în aproape toate zilele din perioada estimată.

Prognoza ANM pentru Crișana

După zile mai reci, cu 8 – 9 grade maxime, de marți valorile ajung la 14 grade. Din 19 noiembrie se răcește din nou și valorile diurne nu mai trec de 6-7 grade. În prima jumătate a celei de-a doua săptămâni de prognoză, mediile maximelor vor fi cuprinse între 9 şi 12 grade, apoi vor scădea treptat spre 5 grade, în 24 noiembrie, pentru ca, până în 26 noiembrie, să crească spre 8 grade, în medie.

ADVERTISEMENT

Și minimele vor alterna. Ele vor creşte de la medii în jurul a 0 grade în 13 noiembrie, spre 8 grade în 15 noiembrie. Apoi, mediile minimelor vor oscila şi vor fi cuprinse -1 grad şi 5 grade. Va ploua aproape zilnic și în Crișana.

Vreme schimbătoare în Transilvania

După o încălzire ușoară, din 19 noiembrie maximele nu mai trec de 5 – 6 grade, în 19 noiembrie. Ulterior, se mai încălzește. Vor fi 9 – 10 grade, în perioada 21-22 noiembrie. Către sfârşitul celei de-a doua săptămâni, maximele vor fi cuprinse între 4 şi 7 grade.

ADVERTISEMENT

Dacă e să vorbim de minime, ele vor avea un parcurs similar cu cel al maximelor. Vor creşte de la -2 grade, în prima zi a intervalului, la 5 – 6 grade, în 16 noiembrie. După această dată, valorile termice vor scădea la zero grade, în data de 20 noiembrie.

Din a doua săptămână de prognoză mediile minimelor vor scădea treptat spre -2 grade, în 26 noiembrie. Cele mai mari șanse de ploaie sunt în zilele de 15 şi 16 noiembrie, apoi în zilele 18, 19, 22, 23 şi 24 noiembrie.

Ploi multe și în Maramureș

Maximele oscilează și în nord. De la 8 grade, în medie, în prima zi a intervalului, spre 13 grade în ziua de 14 noiembrie, apoi spre 6 grade în ziua de 19 noiembrie. Din a doua săptămână de prognoză, valorile diurne vor oscila de la o zi la alta, mediile urmând a se încadra între 4 şi 9 grade.

La fel se întâmplă cu minimele. Vor creşte de la zero grade, în medie, în 13 noiembrie, până spre 7 – 8 grade, 15 noiembrie. După aceea, în intervalul 16 – 22 noiembrie, mediile minimelor vor oscila şi se vor încadra între 0 şi 5 grade, iar după data de 22 noiembrie vor scădea treptat până spre -2 grade, la sfârşitul intervalului. Probabilitatea de precipitații va fi ridicată în aproape toate zilele din perioada estimată.

Prognoza ANM pentru Moldova

Marți se anunță 15 grade în estul țării. Treptat, valorile vor scădea până la 8 – 9 grade în zilele de 18 şi 19 noiembrie. Ulterior, mediile maximele vor crește spre 12 – 13 grade, pe 21 noiembrie, iar până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, vor oscila şi se vor încadra între 5 şi 7 grade.

Nopțile aduc 7 grade, în data de 15 noiembrie. Apoi, mediile minimelor vor oscila, astfel că, în perioada 16 – 26 noiembrie, acestea vor fi cuprinse între -2 şi 3 grade, cele mai mari valori urmând a se înregistra în datele de 21 şi 22 noiembrie. Cresc șansele de ploaie în zilele de 15 şi 16 noiembrie, apoi în 18 şi 19 noiembrie.

Cum va fi vremea la mare

În zona litoralului, temperaturile maxime vor creşte de la 14 grade, în medie, în prima zi a intervalului, la 18 grade, pe 14 noiembrie, după care vor scădea treptat până spre medii în jurul a 8 grade, în ziua de 19 noiembrie.

Apoi, maximele vor creşte până spre 14 grade, în ziua de 21 noiembrie, apoi până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză vor oscila şi se vor încadra între 8 şi 12 grade.

Alternează și minimele. Acestea vor creşte de la medii în jurul a 4 grade în primele două nopţi ale intervalului, spre 10 grade, în data de 15 noiembrie. Ulterior, mediile minimelor vor oscila, iar în perioada 16 – 26 noiembrie, acestea vor fi cuprinse între 2 şi 8 grade, cu cele mai mici valori în nopţile de 20, 24, 25 şi 26 noiembrie. Va ploua pe 16 noiembrie, apoi în 18 şi 19 noiembrie.

Maxime de 17 grade în sud

În zone Munteniei, urmează două săptămâni în care perioadele calde vor alterna cu cele reci. Atât maximele, cât şi minimele vor oscila. De luni până duminică (13 -19 noiembrie) mediile maximelor vor fi cuprinse între 9 şi 17 grade, cele mai mari valori urmând a se înregistra în ziua de 14 noiembrie.

Apoi, în perioada 20 – 26 noiembrie acestea se vor încadra între 8 şi 14 grade, cu cele mai mari valori în zilele de 20 şi 21 noiembrie. Și temperaturile nocturne vor creşte de la medii în jurul a 1 grad, în prima noapte a intervalului, până spre 7 – 8 grade, în nopţile de 15 şi 16 noiembrie.

În perioada 16 – 26 noiembrie, minimele vor fi cuprinse între 0 şi 5 grade, cu cele mai mici valori în nopţile de 24, 25 şi 26 noiembrie. Probabilitatea de precipitații va fi mai mare în zilele de 15 şi 16 noiembrie, apoi în 18 şi 19 noiembrie.

Prognoza ANM pentru zona Olteniei

Maximele ajung și la 18 grade în Oltenia, în această săptămână. Din 19 noiembrie urmează o răcire. Ea nu va dura, pentru că din 22 noiembrie valorile vor crește până spre 14 grade.

Și minimele vor creşte. De la medii în jurul a 1 grad, în prima noapte a intervalului, spre 7 – 8 grade, în datele de 15 şi 16 noiembrie. Ulterior, mediile minimelor vor oscila, astfel că, în perioada 17 – 26 noiembrie, acestea vor fi cuprinse între 0 şi 5 grade, cu cele mai mici valori în nopţile de 20, 24, 25 şi 26 noiembrie. Va ploua între 15 şi 19 noiembrie, apoi în perioada 23 – 25 noiembrie.

Șanse de precipitații mixte la munte

Regimul termic de la munte este propice pentru ploaie, lapoviță și chiar ninsoare. ANM anunță că maximele vor oscila. Vor fi cuprinse între -1 grad şi 7 grade, în intervalul 13 – 19 noiembrie, respectiv între 0 şi 5 grade, în perioada 20 – 26 noiembrie.

Nopțile sunt reci. Minimele se vor încadra între -5 şi 2 grade, între 13 şi 19 noiembrie, şi între -3 şi 0 grade în a doua săptămână de prognoză. Vor cădea precipitații în intervalul 15 – 19 noiembrie, precum şi în zilele de 22, 23 şi 24 noiembrie.

ADVERTISEMENT
Tags:
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au...
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să...
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să nu ne păcălim încă o dată
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Povestea elevului de la Centrul de Detenţie care a luat 10 la Matematică...
Povestea elevului de la Centrul de Detenţie care a luat 10 la Matematică la Bac. Visează să dea la Drept
Cum a putut-o numi Monica Gabor pe fiica ei, după ce Irina a...
Cum a putut-o numi Monica Gabor pe fiica ei, după ce Irina a părăsit România, unde a venit pentru a-şi vedea tatăl la azil!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
HARTA URȘILOR din ROMÂNIA! Unde e PERICULOS să MERGI
HARTA URȘILOR din ROMÂNIA! Unde e PERICULOS să MERGI
Răsturnare de situație. De ce a murit tânăra atacată de urs la Bușteni....
Răsturnare de situație. De ce a murit tânăra atacată de urs la Bușteni. Medicii au stabilit totul
Tragedia care a șocat România. E înfiorător prin ce a trecut fata ucisă...
Tragedia care a șocat România. E înfiorător prin ce a trecut fata ucisă de urs
Irina Columbeanu, criticată dur pe internet. Cum s-a filmat fiica lui Irinel într-o...
Irina Columbeanu, criticată dur pe internet. Cum s-a filmat fiica lui Irinel într-o cameră de hotel din Milano. ”S-a dus inocența! Pe urmele mamei, din păcate”
„Răzbunarea noastră va fi crudă!” Partizanii din Crimeea amenință armata lui Putin și...
„Răzbunarea noastră va fi crudă!” Partizanii din Crimeea amenință armata lui Putin și distrug rutele de aprovizionare cu armament
Microstațiunea balneară din 1834 unde tot mai mulți români își doresc să ajungă...
Microstațiunea balneară din 1834 unde tot mai mulți români își doresc să ajungă în vara lui 2024. Turiști din întreaga lume vin aici și rămân surprinși