News

Se schimbă radical vremea. Specialiștii ANM au făcut anunțul momentului. Ce se va întâmpla în următoarele patru săptămâni

După o răcire accentuată, vremea în România se schimbă radicală. Meteorologii de la ANM au emis prognoza pentru următoarele patru săptămâni.
11.11.2023 | 10:01
Se schimba radical vremea Specialistii ANM au facut anuntul momentului Ce se va intampla in urmatoarele patru saptamani
Vremea din România, schimbare radicală în următoarele săptămâni. Prognoza specialiștilor ANM. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Vremea în acest final de toamnă și început de iarnă care se apropie va suferi schimbări importante. După o răcire în aceste zile, prognoza ANM pentru următoarele patru săptămâni vine cu vești nu foarte bune pentru iubitorii sezonului rece.

Vremea din România, schimbare radicală în următoarele săptămâni. Prognoza specialiștilor ANM

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, recent, prognoza pentru o lună. În intervalul 13 noiembrie – 11 decembrie 2023, vremea va trece prin schimbări importante.

ADVERTISEMENT

Astfel, inițial, un val de aer polar va traversa țara noastră. Din fericire, scurta perioadă de îngheț nu va dura mult. Asta pentru că temperaturile cresc din nou în România, iar finalul toamnei și debutul iernii vor fi anormale din punct de vedere meteorologic sub aspect termic.

Prognoza ANM pentru săptămână 13 – 20 noiembrie

Vremea se va normaliza de luni. ANM anunță că valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână în cea mai mare parte a țării. Va fi mai rece în zonele montane și mai cald în extremitatea de sud a țării.

ADVERTISEMENT

Veștile sunt foarte bune pentru zona agricolă. Meteorologii spun că va ploua foarte mult la nivelul întregii țări. În regiunile intracarpatice, precipitațiile vor fi abundente chiar.

Prognoza meteo pentru săptămâna 20 – 27 noiembrie 2023

Și după 20 noiembrie, sub aspect termic, vorbim de valori apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile României. ”Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării”, anunță ANM

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea în săptămâna 27 noiembrie – 4 decembrie 2023

Debutul oficial al iernii aduce o schimbare radicală a vremii. În loc să vorbim de frig și zăpadă, cel mai probabil ne vom confrunta cu vreme mai caldă și ploi. Meteorologii spun că temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

În ceea ce privește regimul pluviometric, acesta va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă la nivelul întregii țări, anunță Administrația Națională de Meteorologie.

ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pentru săptămâna 4 – 11 decembrie

Din prognoza ANM emisă vineri aflăm și cum va fi vremea de Sfântul Nicolae. Din păcate pentru cei care visau la zăpadă și o atmosferă hibernală, ANM vine cu vești nu foarte așteptate.

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile”, spun meteorologii.

ADVERTISEMENT
Tags: