News

Prognoza ANM pentru 17 – 30 aprilie. Vremea se încălzește, însă revin furtunile

Prognoza ANM pentru 17 – 30 aprilie. ANM a emis, prognoza pentru intervalul 17 - 30 aprilie 2023. Vremea se încălzește, însă revin ploile și furtunile.
17.04.2023 | 17:55
Prognoza ANM pentru 17  30 aprilie Vremea se incalzeste insa revin furtunile
Prognoza ANM pentru 17 – 30 aprilie. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pentru 17 – 30 aprilie. Administraţia Naţională de Meteorologie a publicat prognoza meteo pe două săptămâni. Deși iarna pare să fie istorie și temperatura se va încălzi considerabil, mijlocul și finalul lunii apropie aduce furtuni și ploi în majoritatea zonelor din țara noastră.

Prognoza ANM pentru 17 – 30 aprilie

Așadar, în funcție de zonă, termometrele vor arăta aproximativ 20-22 de grade Celsius, însă românii nu vor scăpa de ploi și furtuni. Cel mai probabil primăvara adevărată și căldurile vor ajunge în România doar prin luna mai, însă vestea bună e că țara noastră nu ar trebui să mai fie deranjată de fenomene meteo extreme precum ninsorile și frigul inexplicabil în luna martie.

ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pentru Banat

În Banat, în prima săptămână a intervalului menționat, ”valorile termice vor fi apropiate de cele specifice perioadei, media maximelor fiind de 15…17 grade, iar a minimelor în jurul a 7 grade”. Conform specialiștilor ANM, ”între 20 și 24 aprilie temperaturile diurne vor crește treptat, media celor maxime urcând de la 17 grade în prima zi, până în jurul a 20 de grade în ultima. În acest interval, media temperaturilor minime va avea variații între 5 și 8 grade. În zilele care vor urma, până la finalul intervalului de prognoză, maximele termice vor fi în medie între 18 și 22 de grade, iar minimele, în medie, între 6 și 10 grade”. Referitor la ploi, este menționat că ”vor fi averse și descărcări electrice în fiecare zi, mai frecvente și mai intense între 17 și 20 aprilie și din data de 25 aprilie”.

Prognoza ANM pentru Crișana

În Crișana, ”până spre finalul primei săptămâni valorile termice vor avea variații în jurul normelor climatologice din această perioadă, astfel că media temperaturilor maxime va fi între 15 și 18 grade, iar a minimelor între 5 și 7 grade. În zilele care vor urma se va încălzi ușor, astfel că maximele termice vor fi în medie între 17 și 21 de grade, iar minimele termice, în medie, între 6 și 9 grade”. Referitor la ploi, specialiștii ANM transmit că ”vor fi averse și descărcări electrice aproape în fiecare zi, mai frecvente și mai intense în primele zile ale intervalului de prognoză și după data de 24 aprilie”.

ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pentru Transilvania

În Transilvania, ”între 17 și 22 aprilie valorile termice nu vor avea variații semnificative, media maximelor termice se va situa în jurul valorii de 15 grade, iar a minimelor va fi în jur de 6 grade. În intervalul următor se va încălzi ușor și treptat, astfel că, în medie, maximele termice vor fi de la 16 la 20 de grade, iar minimele vor fi cuprinse, în general, între 6 și 8 grade”. Meteorologii ANM transmit, de asemenea, că ”vor fi averse și descărcări electrice aproape în fiecare zi, mai frecvente și mai intense între 17 și 20 aprilie și după data de 25 aprilie”.

Prognoza ANM pentru Maramureș

În Maramureș, ”vremea va fi normală din punct de vedere termic în prima săptămână, când, în medie, maximele termice vor fi de 15…17 grade, iar minimele de 4…6 grade și ușor mai caldă în cea de a doua, cu medii ale temperaturilor maxime ce se vor situa între 18 și 20 de grade și ale minimelor între 5 și 7 grade. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată între 17 și 20 aprilie și după data de 24 aprilie”.

ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pentru Moldova

Pentru Moldova, prognoza ANM arată că ”media maximelor termice va fi mai scăzută decât în mod normal la această dată până în 21 aprilie și se va situa, în general, între 12 și 15 grade, apoi ușor mai ridicată și va avea valori cuprinse între 17 și 20 de grade. Minimele termice vor fi peste mediile climatologice specifice datei și se vor situa, în marea lor majoritate, între 6 și 8 grade”. Meteorologii transmit, totodată, că ”temporar vor fi averse și descărcări electrice aproape în fiecare zi, mai intense și mai frecvente între 17 și 20 aprilie”.

Prognoza ANM pentru Dobrogea

În Dobrogea, meteorologii anunță că ”în prima parte a intervalului media maximelor termice va fi între 13 și 16 grade, iar a minimelor între 6 și 8 grade, iar în cea de a doua, în general, maximele termice vor avea, în medie, valori cuprinse între 15 și 18 grade și minimele între 7 și 9 grade”. Se așteaptă și aici averse și descărcări electrice, în special până în jurul datei de 21 aprilie.

ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pentru Muntenia

În Muntenia, ”până spre finalul primei săptămâni valorile termice maxime vor fi normale sau ușor mai scăzute decât în mod normal la această dată, iar media lor va fi de 15…16 grade. În intervalul următor vremea se va încălzi ușor și treptat, iar în medie, maximele termice, vor fi de 18…21 de grade. Minimele termice vor fi în general mai ridicate decât cele specifice perioadei și vor avea variații, în general, între 6 și 8 grade”. Meteorologii mai anunță că va ploua puternic și vor exista descărcări electrice zilnic, însă cel mai des în perioada 21 – 25 aprilie.

Prognoza ANM pentru Oltenia

În Oltenia, ”valorile termice diurne vor fi, în general, în creștere, media maximelor având valori de la aproximativ 15 grade în primele zile, până spre 21 de grade în ultimele. Minimele termice vor avea în medie valori cuprinse între 6 și 9 grade”. Și aici vor fi înregistrate averse și descărcări electrice aproape în fiecare zi, însă mai intense în perioada 21 – 24 aprilie.

Prognoza ANM la munte

Zona montană rămâne probabil singura ocolită de încălzire, pentru că ”mediile temperaturilor maxime vor fi cuprinse între 5 și 7 grade, iar a minimelor între -2 și 1 grad. În cea de a doua săptămână se va încălzi ușor, astfel că maximele vor fi în medie între 8 și 11 grade, iar minimele între -1 și 3 grade”. Referitor la precipitații, meteorologii transmit că sunt așteptate chiar și ninsori la mijloc și final de aprilie.

ADVERTISEMENT
Cel mai nou cuplu din tenis! Jannik Sinner a confirmat la Roland Garros...
Cel mai nou cuplu din tenis! Jannik Sinner a confirmat la Roland Garros relația cu jucătoarea din circuitul WTA
O modificare facială ar putea fi un semn de cancer pulmonar, spun pneumologii
O modificare facială ar putea fi un semn de cancer pulmonar, spun pneumologii
FOTO EXCLUSIV Echipamentul jalnic al lotului olimpic al României a înfuriat-o pe Dana...
FOTO EXCLUSIV Echipamentul jalnic al lotului olimpic al României a înfuriat-o pe Dana Budeanu: „Arată ca puii de Crevedia”. COSR a primit bani de la Dedeman pentru o vestimentație comparată cu hainele de lucru ale muncitorilor nepalezi
Produsele de pe Shein şi Temu s-ar putea scumpi. UE vrea taxe vamale...
Produsele de pe Shein şi Temu s-ar putea scumpi. UE vrea taxe vamale pentru toate comenzile
Surpriză totală pentru Irinel Columbeanu, în ziua în care a împlinit 67 de...
Surpriză totală pentru Irinel Columbeanu, în ziua în care a împlinit 67 de ani. Fostul fotomodel l-a făcut să uite de probleme
Ilinca Vandici, mesaj neașteptat pentru Bianca Drăgușanu:
Ilinca Vandici, mesaj neașteptat pentru Bianca Drăgușanu: "Nu te mai posta cu abundență, lux. Ține-le pentru tine". Ce a dezvăluit Teo Trandafir despre Gabi Bădălău
Un ALT IMPOZIT la PENSIE după RECALCULARE. Anunțul ministrului MUNCII
Un ALT IMPOZIT la PENSIE după RECALCULARE. Anunțul ministrului MUNCII
Zi liberă pentru elevi și profesori! Ce se sărbătorește pe 5 iunie 2024
Zi liberă pentru elevi și profesori! Ce se sărbătorește pe 5 iunie 2024
Câți bani vor primi românii de la 1 iulie. Cu cât cresc salariile
Câți bani vor primi românii de la 1 iulie. Cu cât cresc salariile
Radu Mazăre, tată la 55 de ani din închisoare. Imagini din camera intimă...
Radu Mazăre, tată la 55 de ani din închisoare. Imagini din camera intimă de la Jilava, unde el și soția lui l-au conceput pe Aris.
VIDEO. Familie din Timișoara, terorizată de vecinii cu care împarte aceeași casă. Dominic...
VIDEO. Familie din Timișoara, terorizată de vecinii cu care împarte aceeași casă. Dominic Fritz: „În 2024, încă sunt timișoreni agresați și hărțuiți fără ca statul român să-i protejeze”
Scriitorul român căruia soția îi căuta amante: „Gospodăria noastră s-a despărţit în două..”
Scriitorul român căruia soția îi căuta amante: „Gospodăria noastră s-a despărţit în două..”