News

Prognoza ANM pentru 18 – 31 decembrie. Cu ce surprize vine vremea pe final de an

Prognoza ANM pentru următoarele două săptămâni, intervalul 18 - 31 decembrie, anunță temperaturi oscilante, cu maxime, în general, pozitive.
18.12.2023 | 22:03
Prognoza ANM pentru 18  31 decembrie Cu ce surprize vine vremea pe final de an
Prognoza ANM pentru 18 – 31 decembrie Sursa foto: Inquam Photos / Attila Szabo
ADVERTISEMENT

Specialiștii ANM au emis prognoza pentru perioada 18 – 31 decembrie. În următoarele două săptămâni, temperaturile vor fi, în general pozitive, ușor mai ridicate față de normalul perioadei, la începutul intervalului.

Prognoza ANM pentru 18 – 31 decembrie. Cu ce surprize vine vremea pe final de an

Apoi valorile termice vor prezenta un caracter oscilant, fiind posibile și alternanțe rapide ale aspectului vremii, de la o zi la alta. Totuși, maximele se vor situa, în general, peste 0 grade Celsius.

ADVERTISEMENT

Vremea în Banat

Intervalul debutează cu valori de temperatură diurne mai mari decât normalul perioadei. Media maximelor va tinde astfel spre 11…12 grade în zilele de 19 și 20 decembrie, iar pe timpul nopților se vor înregistra, în medie, temperaturi minime de -2…0 grade.

”În perioada 21 – 25 decembrie vor fi oscilații ale regimului termic de la o zi la alta, media maximelor va fi cuprinsă între 5 și 8 grade, iar cea a minimelor între -1 și 2 grade”, anunță meteorologii.

ADVERTISEMENT

Este posibilă o încălzire a vremii în zilele de 26 și 27 decembrie, atunci când media valorilor diurne ar putea urca spre 8…9 grade, urmată de o nouă scădere a acestora până la finalul lunii decembrie spre medii de 6 grade. În tot acest interval media temperaturilor nocturne se va situa în jurul pragului de îngheț (0 grade).

”În perioada 22 – 26 decembrie temporar se vor semnala precipitații, la început ploi apoi și sub formă de lapoviță și ninsoare, dar intervale cu precipitații mixte vor fi posibile și după data de 27 decembrie.”

ADVERTISEMENT

Prognoza meteo pentru Crișana

Același peisaj meteo cu temperaturi peste normal și în această regiune în primele zile ale intervalului. Media maximelor va tinde spre 9…10 grade în zilele de 19 și 20 decembrie, în timp ce pe timpul nopților se vor înregistra minime medii de -2…-1 grad.

Regimul termic va avea oscilații în perioada 21 – 25 decembrie, de la o zi la alta, cu o medie a maximelor cuprinsă între 3 și 6 grade, iar cea a minimelor între -2 și 1 grad.

ADVERTISEMENT

”O încălzire a vremii va fi posibilă în zilele de 26 și 27 decembrie, când media valorilor diurne ar putea urca spre 7…8 grade, urmată de o nouă scădere a acestora până la finalul lunii decembrie spre medii de 4…5 grade. În tot acest interval media temperaturilor nocturne se va situa în jurul pragului de îngheț (0 grade).

Temporar se vor semnala precipitații în perioada 22 – 26 decembrie, la început ploi apoi și sub formă de lapoviță și ninsoare, însă intervale cu precipitații mixte vor fi posibile și după data de 27 decembrie.”

Cum va arăta vremea în Transilvania

În primele zile se va semnala o creștere treptată a temperaturilor diurne, de la medii de 4 grade în data de 18 decembrie, spre o medie de 9 grade în 20 decembrie. În acest interval, nopțile vor fi reci cu minime medii de -4…-2 grade.

”Până la finalul anului vor fi oscilații ale regimului termic de la un interval la altul, astfel media maximelor va fi cuprinsă între 2 și 6 grade, iar cea a minimelor între -4 și -1 grad.

În perioada 22 – 26 decembrie, temporar se vor semnala precipitații, la început ploi apoi predominant sub formă de ninsoare, însă intervale cu precipitații slabe mixte vor fi posibile și după data de 27 decembrie.”

Prognoza meteo pentru Maramureș

Și aici intervalul debutează cu temperaturi în creștere treptată pe timpul zilei. De la medii de 4…5 grade în data de 18 decembrie, spre o medie de 8 grade în 20 decembrie. Nopțile, în schimb, vor fi reci, cu minime medii de -4…-1 grad.

Urmează, până la finalul anului, ”oscilații ale regimului termic de la un interval la altul, astfel media maximelor va fi cuprinsă între 2 și 5 grade, iar cea a minimelor între -3 și 0 grade.

În perioada 22 – 26 decembrie, temporar se vor semnala precipitații, la început ploi, apoi predominant sub formă de ninsoare, însă intervale cu precipitații slabe mixte vor fi posibile și după data de 26 decembrie”.

Vremea în Moldova

Până în data de 20 decembrie temperaturile sunt caracteristice unei vremi calde pentru această perioadă, iar media maximelor va fi de 10…11 grade, cu valori chiar ușor mai ridicate în zona subcarpatică a regiunii, în timp ce pe timpul nopților se vor înregistra minime medii de -1…1 grad.

”Apoi, până la finalul anului vor fi ușoare alternanțe termice de la un interval la altul, astfel media maximelor va fi cuprinsă între 4 și 8 grade, iar cea a minimelor între -2 și 0 grade.

Temporar se vor semnala precipitații slabe în perioada 23 – 25 decembrie, la început ploi, apoi și sub formă de lapoviță și ninsoare, urmând ca după data de 26 decembrie șansele de precipitații să fie reduse.”

Prognoza pentru Dobrogea

Temperaturile diurne vor crește treptat în primele zile ale intervalului de la medii de 8 grade în data de 18 decembrie, spre o medie de 12 grade în 20 decembrie, în timp ce în cursul nopților se vor înregistra minime medii de 1…3 grad, ușor mai ridicate pe litoral.

Până la finalul anului se vor înregistra ușoare oscilații ale regimului termic de la un interval la altul, astfel media maximelor va fi cuprinsă între 5 și 8 grade, iar cea a minimelor între 0 și 4 grade.

”În zilele de 23 și 24 decembrie, temporar se vor semnala precipitații slabe, predominant sub formă de ploaie, urmând ca după data de 24 decembrie șansele de precipitații să fie reduse.”

Vremea pe final de an în Muntenia

”Regimul termic diurn va fi în creștere treptată în primele zile ale intervalului de la medii de 8…9 grade în data de 18 decembrie, spre o medie de 11…12 grade în 20 decembrie, chiar spre valori ușor mai ridicate în zona subcarpatică a regiunii, în timp ce în cursul nopților se vor înregistra minime medii în jurul a -2 grade”, prognozează meteorologii.

Restul intervalului va fi și aici caracterizat de ușoare alternanțe termice de la un interval la altul. Media maximelor va fi cuprinsă între 6 și 9 grade, iar cea
a minimelor între -2 și 0 grade.

În zilele de 23 și 24 decembrie, temporar se vor semnala precipitații slabe, predominant sub formă de ploaie, urmând ca după data de 24 decembrie șansele de precipitații să fie reduse.

Prognoza pentru Oltenia

Și în această regiune va fi mai cald până în 20 decembrie. Media maximelor va fi de 10…12 grade, cu valori chiar ușor mai ridicate în zona subcarpatică a regiunii, în timp ce pe timpul nopților se vor înregistra minime medii de -2…0 grade.

Urmează o perioadă cu ușoare alternanțe termice de la un interval la altul, astfel media maximelor va fi cuprinsă între 6 și 10 grade, iar cea a minimelor între -1 și 1 grad.

”Temporar precipitații slabe predominant sub formă de ploaie se vor semnala în zilele de 23 și 24 decembrie, dar posibil pe arii restrânse și în perioada 29-31 decembrie.”

Cum va fi vremea la munte

Evoluția temperaturilor este similară și la munte. Până în data de 20 decembrie, vreme caldă, cu maxime de 6…8 grade, chiar cu valori ușor mai ridicate la altitudini sub 1.500 m, în timp ce pe timpul nopților se vor înregistra minime medii de -2…2 grade.

În perioada 21-24 decembrie temperaturile vor scădea treptat, maximele fiind cuprinse între -5 și 0 grade și minimele între -8 și -4 grade. Apoi, până la finalul anului, ”se vor înregistra temperaturi apropiate de normalul perioadei, valori medii diurne de -2…2 grade și medii nocturne de -6…-4 grade.

În perioada 22 – 26 decembrie se vor semnala precipitații, la început mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, apoi doar ninsoare (în general moderate cantitativ) urmând ca intervale cu ninsori slabe să fie posibile și după data de 26 decembrie”.

ADVERTISEMENT
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul...
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul manager transsexual din fotbalul britanic
Rușii au schimbat simbolul de pe echipamentele militare trimise în Ucraina. Ce reprezintă...
Rușii au schimbat simbolul de pe echipamentele militare trimise în Ucraina. Ce reprezintă noul semn observat în apropiere de Harkov
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge...
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge românii să plătească pentru un pahar
Cristi Borcea se întoarce la marea dragoste după 12 ani! Decizie fără precedent...
Cristi Borcea se întoarce la marea dragoste după 12 ani! Decizie fără precedent luată de milionarul român
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod...
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod inedit! Actrița și familia ei și-au cumpărat o locuință de poveste și în Maramureș
VIRUSUL mortal care UCIDE precum COVID-UL! E ALERTĂ MAXIMĂ
VIRUSUL mortal care UCIDE precum COVID-UL! E ALERTĂ MAXIMĂ
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Exclusiv: Ovidiu Lipan Tăndărică nu își mai bea cafeaua singur. În compania cui...
Exclusiv: Ovidiu Lipan Tăndărică nu își mai bea cafeaua singur. În compania cui a fost surprins celebrul artist
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2...
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2 Mai: cel puțin 33 de milioane de euro. Cine va plăti
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a...
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a iubit la Palatul Peleș, chiar în fața angajaților