News

Prognoza ANM pentru 22 februarie – 22 martie. Fenomenul care va domina următoarele patru săptămâni

19.02.2021 | 13:51
Prognoza ANM pentru 22 februarie   22 martie Fenomenul care va domina urmatoarele patru saptamani
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a dat publicității prognoza pentru perioada 22 februarie – 22 martie, interval care va cuprinde finalul iernii și debutul primăverii.

Potrivit meteorologilor, la final de iarnă sunt așteptate temperaturi mai ridicate decât cele normale, dar și probleme mari din punct de vedere al precipitațiilor, care vor fi deficitare.

ADVERTISEMENT

Apoi, cald va fi și în prima lună de primăvară calendaristică, iar precipitațiile vor fi normale, ușor deficitare pe tot parcursul lunii martie, lucru care ar putea cauza probleme mari agricultorilor.

Prognoza ANM pentru perioada 22 februarie  – 22 martie

Având la bază date ale Centrului European pentru Prognoze pe Durată Medie, ANM a realizat estimările pentru următoarele patru săptămâni. La o primă vedere, datele indică o vreme anormală, cu temperaturi peste medie.

ADVERTISEMENT

Din păcate, precipitațiile se anunță a fi deficitare în majoritatea zonelor țării. Ploaia, în sezonul de primăvară, înseamnă bogăție pentru agricultură. Asa spuneau bătrânii, asa estimează și acum specialiștii. Așadar, iată cum seceta revine în prim-plan.

Prognoza pentru săptămâna 22 februarie – 1 martie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestui interval, în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în zonele montane. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, da mai ales în zonele montane din jumătatea vestică a țării.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea de Ziua Femeii. Prognoza pentru săptămâna 1 – 8 martie

Temperatura medie a aerului va avea valori în jurul celor normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

Vremea în săptămâna 8 – 15 martie

Temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile.Regimul pluviometric estimat pentru acest interval se va situa în jurul celui normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

ADVERTISEMENT

Final călduros de martie. Prognoza în săptămâna 15 – 22 martie

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

”Media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații este estimată în funcție de media perioadei dintre anii 1993-2016. Administrația Națională de Meteorologie mai anunță că fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs”, anunță Administrația Națională de Meteorologie.

ADVERTISEMENT