News

Prognoza ANM pentru 24 octombrie – 21 noiembrie. Urmează zile cu peste 25 – 26 de grade

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru intervalul 24 octombrie - 21 noiembrie. Vremea caldă va continua, iar în unele zone vor fi valori anormale.
21.10.2022 | 11:10
Prognoza ANM pentru 24 octombrie  21 noiembrie Urmeaza zile cu peste 25  26 de grade
Se anunță zile cu peste 25 - 26 de grade Celsius. Prognoza ANM pentru 24 octombrie - 21 noiembrie. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Potrivit specialiștilor, în următoarele patru săptămâni vremea va fi mai caldă decât normalul perioadei.

Se anunță zile cu peste 25 – 26 de grade Celsius. Prognoza ANM pentru 24 octombrie – 21 noiembrie

În ciuda faptului că ne apropiem cu pași mari de sezonul rece, temperaturile anormal de ridicate încă vor mai staționa pe teritoriul țării noastre.

ADVERTISEMENT

Conform meteorologilor ANM, vremea va fi mai caldă decât în mod normal în următoarele patru săptămâni.

Din păcate pentru zona agricolă, până la sfârşitul toamnei, Administrația Națională de Meteorologie anunţă precipitaţii slabe cantitativ în majoritatea zonelor.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește luna viitoare, meteorologii spun că această debutează cu temperaturi mai mari decât cele normale. Iată prognoza pentru următoarele patru săptămâni:

Prognoza ANM pentru săptămâna 24 – 31 octombrie

Potrivit datelor publicate de site-ul ANM, ultima săptămână din octombrie aduce valori termice mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

ADVERTISEMENT

În zonele din sud, vest și sud-vest, weekendul și primele zile ale săptămânii viitoare aduc maxime care trec frecvent de 25 – 26 de grade Celsius.

Din păcate, regimul pluviometric continuă să fie deficitar în toate regiunile, dar mai ales în vest, sud-vest și la munte.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea în săptămâna 31 octombrie – 7 noiembrie

Luna noiembrie debutează cu o vreme caldă. Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Din nou, cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toate regiunile, în special în cele sud-vestice.

Prognoza ANM pentru săptămâna 7 – 14 noiembrie

Și în a doua săptămâna a lunii viitoare, temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Nici acum nu se anunță cantități mari de ploaie. ANM anunță că regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sudice.

Căldură și în săptămâna 14 – 21 noiembrie

Apropierea de iarna calendaristică nu aduce deloc o vreme specifică. Ba dimpotrivă, mediile valorilor termice continuă să fie peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

În continuare, cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor avea o tendință spre deficit, în cea mai mare parte a teritoriului.

ADVERTISEMENT
Tags: