News

Prognoza ANM pentru 17 octombrie – 14 noiembrie. Temperaturi anormale la debutul lunii viitoare

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis prognoza pentru 17 octombrie – 14 noiembrie. Se anunță temperaturi anormale la debutului lunii viitoare.
18.10.2022 | 11:39
Prognoza ANM pentru 17 octombrie  14 noiembrie Temperaturi anormale la debutul lunii viitoare
ANM anunță temperaturi anormale în debutul lunii viitoare. Prognoza pentru 17 octombrie – 14 noiembrie. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

ANM a emis, marți, prognoza pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 17 octombrie – 14 noiembrie.

ANM anunță temperaturi anormale în debutul lunii viitoare. Prognoza pentru 17 octombrie – 14 noiembrie

Conform datelor oferite de specialiști, vom avea în continuare o toamnă cu temperaturi mai ridicate decât cele normale acestei perioade. Din păcate pentru sectorul agricol, cantitățile de precipitații vor fi destul de scăzute.

ADVERTISEMENT

În toate cele patru săptămâni incluse în această prognoză, ANM anunță valori termice peste normele climatologice.

Noiembrie, ultima lună de toamnă, debutează cu vreme anormal de caldă la nivelul întregii țări. Așadar, sezonul rece cu posibile precipitații solide mai întârzie.

ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pentru perioada perioada 17– 24 octombrie

În prima săptămână de prognoză, temperaturile așteptate vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, în regiunile vestice, nordice și centrale, dar mai ales la munte, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Va ploua foarte puțin. ANM anunță că regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sudice.

ADVERTISEMENT

Final de lună cu valori peste normele obișnuite. Prognoza pentru săptămâna 24 – 31 octombrie

În ultima săptămână a lunii, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în toate regiunile, în special în cele sudice.

Seceta continuă. Cantitățile de ploaie vor fi deficitare în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele sud-vestice.

ADVERTISEMENT

Noiembrie debutează cu vreme caldă. Prognoza pentru săptămâna 31 octombrie – 7 noiembrie

Primele zile ale ultimei luni de toamnă vin cu maxime ridicate. Temperaturile medii se vor situa ușor peste cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Regimul de precipitații va fi în general deficitar în regiunile sudice. Seceta va fi mai accentuată în zonele vestice, nord-vestice și centrale. În rest, vor cădea precipitații în regim normal.

Vreme caldă până la mijlocul lunii noiembrie. Prognoza pentru săptămâna 7 – 14 noiembrie

Și în a doua săptămână a lunii viitoare, 7 – 14 noiembrie, mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Sunt șanse să vedem ceva precipitații. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, în toate regiunile, precizează meteorologii ANM.

ADVERTISEMENT
Tags: