News

Prognoza ANM pentru 30 octombrie – 12 noiembrie. Cum va fi vremea în debutul lui ”brumar”

ANM a emis, luni, prognoza pentru intervalul 30 octombrie - 12 noiembrie. Cum va fi vremea în debutul ultimei luni de toamnă.
30.10.2023 | 15:21
Prognoza ANM pentru 30 octombrie  12 noiembrie Cum va fi vremea in debutul lui brumar
Prognoza ANM pentru 30 octombrie - 12 noiembrie anunță o vremea anormală. Maxime de până la 25 de grade. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, prognoza pentru următoarele două săptămâni, intervalul 30 octombrie – 12 noiembrie. Vremea continuă să fie una anormală și în debutul lui ”brumar”.

Prognoza ANM pentru 30 octombrie – 12 noiembrie anunță o vremea anormală. Maxime de până la 25 de grade

Dacă în urmă cu câțiva ani noiembrie aducea temperaturi modeste și chiar ninsori în unele zone, în 2023 lucrurile sunt total diferite. Conform ANM, în primele două săptămâni ale lunii viitoare vremea se va menține tot caldă pentru această perioadă.

ADVERTISEMENT

În continuare, se anunță temperaturi maxime între 22 și 25 de grade. Vor fi și ploi prezent în peisaj, în special după 4 noiembrie, conform meteorologilor. Iată datele pentru fiecare regiune a țării.

Cum va fi vremea în Banat

Vremea va fi deosebit de caldă în debut de săptămână, cu o medie a valorilor maxime de 24 de grade şi a minimelor în jurul a 12 grade. Apoi, deși valorile termice vor fi în scădere, vremea va fi în continuare mai caldă decât normalul perioadei, iar până la finalul primei săptămâni mediile valorilor diurne vor oscila în jurul a 19 grade, iar ale celor nocturne între 6 şi 10 grade.

ADVERTISEMENT

Ulterior, din a doua săptămână, temperatura aerului va avea tendinţa să scadă până la medii ale maximelor de 12 – 13 grade şi ale minimelor de 4 – 5 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată în prima zi a lunii noiembrie şi după data de 4 noiembrie.

Prognoza ANM pentru Crișana

Și în această regiune, vremea se va menține în general mai caldă decât în mod obişnuit pentru data din calendar. Se anunță de maxime care pot urca până la 24 de grade.

ADVERTISEMENT

Apoi, în a doua jumătate a intervalului de referinţă, temperatura aerului va avea tendinţa să scadă până la medii ale maximelor de 12 – 13 grade şi ale minimelor în jurul a 4 grade. Cresc șansele de ploaie din prima zi a lunii noiembrie şi după data de 4 noiembrie.

Vreme caldă și în Ardeal

În Transilvania, vremea va fi deosebit de caldă luni și marți, cu o medie a valorilor maxime de 22 de grade şi a minimelor de 4 – 9 grade. Treptat, mai scad temperaturile, dar vremea va fi în continuare mai caldă decât normalul perioadei.

ADVERTISEMENT

Apoi, în a doua săptămână, temperatura aerului va avea tendinţa să scadă până la medii ale maximelor de 10 – 11 grade şi ale minimelor de 2 – 3 grade. Și în centru, probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată în prima zi a lunii noiembrie şi în intervalul 4 – 12 noiembrie.

Datele ANM pentru Maramureș

Până marți, vor fi maxime în jurul a 22 de grade şi minime de 8 – 11 grade. Urmează apoi variații termice, dar vremea va rămâne în general mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă.

Din weekend, temperatura aerului va avea tendinţa să scadă continuu până la medii ale maximelor de 10 – 11 grade şi ale minimelor în jurul a 3 grade. Va ploua după 1 noiembrie.

Maxime de până la 24 de grade în Moldova

Toamna întârzie să apară în estul țării. Valorile termice se vor situa peste mediile specifice perioadei, astfel încât se vor înregistra temperaturi maxime, în medie, între 22 şi 24 de grade şi minime, în medie, între 7 şi 10 grade.

Noiembrie începe cu o scădere a maximelor: 16 – 18 grade şi minime de 6 – 10 grade. De săptămâna viitoare, tendinţa temperaturii va fi de scădere treptată, astfel încât maximele estimate vor scădea de la 20 de grade până la 12 grade şi minimele de la 11 grade până la 4 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai mare în prima zi a lunii noiembrie şi după data de 4 noiembrie.

Prognoza ANM pentru Dobrogea

De pe site-ul ANM aflăm că în sud-est, în primele trei zile din interval, vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă. Maximele se apropie de 23 de grade, iar minimele de 14 grade. Apoi, valorile termice vor fi în scădere, dar vremea va fi în continuare mai caldă decât în mod obişnuit.

De lunea viitoare, temperatura aerului va avea tendinţa să scadă treptat şi, până spre sfârşitul acesteia, nu vor mai fi maxime care să depăşească 15 – 16 grade, iar minimele vor fi în medie de 8 – 10 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicată începând cu data de 3 noiembrie.

Maxime de 25 de grade în Muntenia

Vremea va fi deosebit de caldă și în sud. Aici se vor înregistra temperaturi maxime, în medie, de 23 – 25 de grade, respectiv minime de 9 – 11 grade. De la 1  noiembrie, valorile termice vor fi în scădere, însă vremea va fi în continuare mai caldă decât în mod obişnuit pentru această perioadă.

Se vor raporta temperaturi maxime, în medie, între 18 şi 23 de grade, şi minime între 7 şi 11 grade. Din 7 noiembrie, temperatura aerului va avea tendinţa să scadă treptat şi vor fi la nivelul întregii regiuni maxime cuprinse între 14 şi 20 de grade şi minime între 4 şi 9 grade. Cresc șansele de ploaie după 3 noiembrie.

Cum evoluează vremea în Oltenia

Vremea caldă nu pleacă nici din sud-vest. Până miercuri se anunță valori maxime de 21 – 23 de grade. Ulterior, valorile termice vor fi în scădere, dar vremea va fi în continuare mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă.

Din a doua săptămână din noiembrie, temperatura aerului va scădea treptat. Vor fi maxime, în medie, între 14 şi 19 grade şi minime între 4 şi 10 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai mare în prima zi a lunii noiembrie.

Vremea rece întârzie și la munte

Nici la munte nu vine toamna veritabilă. Luni și marți, vremea va fi deosebit de caldă pentru sfârşitul lunii octombrie. Se vor înregistra temperaturi maxime, în medie, de 15 – 16 grade şi minime de 5 – 7 grade.

Abia din 1 noiembrie se va resimţi o scădere a temperaturilor. Vor fi maxime, în medie, în jurul a 8 grade şi minime în jurul a 1 grad. Din a doua săptămână, temperatura aerului va avea tendinţa să scadă continuu până la medii ale maximelor de 4 – 6 grade şi minime cuprinse între -1 grad şi 3 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată în prima zi a lunii noiembrie.

ADVERTISEMENT