News

Prognoza ANM pentru 31 iulie – 28 august. Unde lovesc ploile și canicula în următoarele săptămâni

Prognoza ANM pentru următoarele patru săptămâni anunță o vreme schimbătoare. Când ne vom mai putea confrunta cu furtuni și caniculă.
28.07.2023 | 09:22
Prognoza ANM pentru 31 iulie  28 august Unde lovesc ploile si canicula in urmatoarele saptamani
Prognoza ANM pentru 31 iulie - 28 august. Surprize ale vremii în ultima lună de vară. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pentru următoarele patru săptămâni, perioada 31 iulie – 28 august, arată o vreme schimbătoare în țara noastră. Perioadele cu răcire vor alterna cu cele în care în scenă ar putea reapărea canicula.

Prognoza ANM pentru 31 iulie – 28 august. Surprize ale vremii în ultima lună de vară

România s-a confruntat, recent, cu cel mai intens val de caniculă din vara lui 2023. Maximele au trecut frecvent de 40 de grade Celsius, în special în regiunile din sudul și sud-estul țării. Nu au lipsit din scenă furtunile violente de vară. Manifestările extreme au adus și victime omenești, la care se adaugă pagube materiale importante.

ADVERTISEMENT

Nici în următoarele patru săptămâni vremea nu se va schimba cu mult în bine. Singura veste bună este că, cel puțin până la mijlocul lui august, canicula extremă nu va mai fi prezentă. În schimb, vom avea de a face cu furtuni de vară în cea mai mare parte a țării.

Prognoza pentru săptămâna 31 iulie – 7 august

Luna lui ”cuptor” și debutul lui august vin cu o vreme răcoroasă. ANM anunță că valorile termice vor fi mai scăzute decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile vestice, nord-vestice şi centrale. În rest, temperaturile vor fi în general apropiate de cele normale.

ADVERTISEMENT

De interes vor fi furtunile violente de vară. Ele vor fi prezente în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile intracarpatice. Aici, cantitățile de apă vor fi mai însemnate.

Cum va fi vremea în săptămâna 7 – 14 august

Și în a doua săptămână a ultimei luni de vară, temperaturile medii vor fi uşor mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval în regiunile vestice şi centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Ploile prognozate vor fi în general într-un regim normal pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări.

ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pentru săptămâna 14 – 21 august

Abia mijlocul lunii viitoare ar putea readuce un nou val de caniculă. Meteorologii spun că temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în majoritatea regiunilor.

Regimul pluviomertic va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, în cea mai mare parte a ţării”, se arată pe site-ul Administrației Naționale de Meteorologie.

ADVERTISEMENT

Final normal în ultima lună de vară. Prognoza pentru săptămâna 21 – 28 august

Finalul de vară din acest an vine cu medii ale valorilor termice în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână în majoritatea regiunilor. Cel mai cald va fi în zonele sudice. Cantitățile de precipitații prognozate se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

ADVERTISEMENT
Tags: