News

Prognoza ANM pentru 4 martie – 1 aprilie 2024. Surprize meteorologice la început de primăvară

Prognoza ANM pentru prima lună de primăvară, intervalul 4 martie - 1 aprilie 2024, aduce surprize. Cum vor fi temperaturile în țara noastră.
01.03.2024 | 11:43
Prognoza ANM pentru 4 martie  1 aprilie 2024 Surprize meteorologice la inceput de primavara
Temperaturi neobișnuite în debut de primăvară, arată prognoza ANM pentru 4 martie - 1 aprilie 2024. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Vineri, specialiștii din meteorologie au emis prognoza ANM pentru intervalul 4 martie – 1 aprilie 2024. Cum evoluează temperaturile la început de primăvară și unde va ploua.

Temperaturi neobișnuite în debut de primăvară, arată prognoza ANM pentru 4 martie – 1 aprilie 2024

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a dat publicității, în prima zi a lunii lui ”Mărțișor”, prognoza pentru următoarele patru săptămâni. Veștile sunt excelente pentru iubitorii de vreme însorită și mai caldă.

ADVERTISEMENT

Din datele ANM trebuie spus că celebrele ”Babe”, care aduceau în anii anteriori chiar și precipitații sub formă de zăpadă, vor veni în acest an cu vreme mult mai caldă decât în mod normal.

Meteorologii spun că temperaturile se vor situa peste cele specifice pe tot parcursul lunii martie. În plus, precipitațiile vor fi în limitele normale a sezonului sau chiar sub normă în unele zone.

ADVERTISEMENT

Prognoza pentru săptămâna 4 – 11 martie 2024

Primele zile ale lunii martie aduc vreme caldă în România. Specialiștii de la ANM spun că temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul țării.

Seceta se întețește în regiunile vestice şi nord-vestice, dar mai ales în nordul Carpaţilor Orientali. În restul țării, regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea în săptămâna 11 – 18 martie 2024

În continuare, temperaturile prognozate vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă. Acest aspect este valabil pentru toate zonele. În privința cantităților de precipitații, acestea se vor situa în general în jurul celor normale în toată țara.

Prognoza ANM pentru săptămâna 18 – 25 martie 2024

Finalul lunii martie este tot unul cald. Temperatura medie a aerului va înregistra valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi unul constant și va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.

ADVERTISEMENT

Evoluția vremii în săptămâna 25 martie – 1 aprilie 2024

Din datele ANM putem constatat că întreaga lună martie va fi una caldă. În ultima sa săptămână, mediile de temperatură se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Dacă vorbim de cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă, ele vor fi în general apropiate de cele normale, în toate regiunile, conform Administrației Naționale de Meteorologie.

ADVERTISEMENT
Tags: